Babaoğlan Altun kimdir? AK Parti’den neden ihraç edilecek

Babaoğlan Altun kimdir? AK Parti’den neden ihraç edilecek
Niğde'nin Hacıabdullah ilçesinde 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde AK Parti belediye başkan adayı olan Babaoğlan Altun, seçmenlerle gerçekleştirdiği bir toplantıda Jandarma komutanına hakaret etmişti.

Niğde'nin Hacıabdullah ilçesinde 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde AK Parti belediye başkan adayı olan Babaoğlan Altun, seçmenlerle gerçekleştirdiği bir toplantıda Jandarma komutanına hakaret etmişti. Bu olayın ardından AK Parti, Altun'un kesin ihraç sürecini başlatma kararı aldı.

AK Parti Niğde İl Başkanlığı, Altun'un jandarma komutanına yönelik hakaret içeren sözleri üzerine disiplin soruşturması başlattı. Yapılan disiplin soruşturması sonucunda, Altun'un partiden kesin ihraç edilmesi kararı alındı.

İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "AK Parti Hacıabdullah Belde Belediye Başkan Adayımız B.A.’un, İstanbul’da bir dernek toplantısında iken sarf ettiği sözler nedeniyle 23.02.2024 tarihinde disiplin soruşturması başlatılarak partimizden kesin ihraç için süreç başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Bu kararla birlikte, partinin disiplin kurallarına aykırı davranan ve partinin değerlerine zarar veren tutumları sergileyen adaylar hakkında ciddi bir tavır sergilendiği gözlemlenmektedir. AK Parti, bu tür davranışları kabul etmeyeceğini ve partinin temsilcilerinden beklediği saygılı ve sorumlu bir tutumu koruyacağını net bir şekilde ortaya koymaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.