Ardahan'da seçim yenilenecek mi? Ardahan belediye başkanı seçimi tekrar mı yapılacak?

Ardahan'da seçim yenilenecek mi? Ardahan belediye başkanı seçimi tekrar mı yapılacak?
Ardahan'da seçim yenilenecek mi? Ardahan belediye başkanı seçimi tekrar mı yapılacak?

Ardahan İlçe Seçim Kurulu'nun aldığı kararla birlikte, 31 Mart'ta gerçekleştirilen belediye başkanlığı seçimleri yeniden yapılacak. Bu kararın ardından Ardahan'da seçimlerin tekrarlanması konusu gündeme geldi. Peki, Ardahan belediye başkanı seçimi tekrar mı yapılacak?

Seçimlerin tekrarlanma kararı, CHP'nin 174 oy farkla kazandığı Ardahan'daki seçim sonuçlarına yapılan itirazlar üzerine alındı. 31 Mart yerel seçimlerinde, CHP'nin adayı Faruk Demir'in yüzde 45.06 oy oranıyla seçimi kazandığı ancak AK Parti adayı Yunus Baydar'ın bu sonuca itiraz ettiği biliniyor.

AK Parti adayı Yunus Baydar'ın itirazıyla başlayan süreçte, CHP'nin adayı Faruk Demir de karara itiraz ederek İl Seçim Kurulu'na başvurdu. Ancak, kararın henüz kesinleşmediği ve yarın İl Seçim Kurulu'na yapılacak itirazların sonucunun beklendiği belirtiliyor. Faruk Demir'in açıklamalarına göre, itirazların somut bir dayanağı olmadığı ve bu durumun benzerlik gösterdiği Mart 2019'daki İstanbul seçimleri gibi tartışmalara sebep olduğu vurgulanıyor. Eğer İl Seçim Kurulu da aynı yönde bir karar verirse, bu durumda Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurulacağı ifade ediliyor.

Bu gelişmelerle birlikte, Ardahan'da seçim yenileme süreci kamuoyunun yakından takip ettiği bir konu haline geldi. Yarın alınacak olan İl Seçim Kurulu kararıyla birlikte, seçimlerin nasıl bir süreçte ilerleyeceği merakla bekleniyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.