Araç sahipleri dikkat! Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ilk taksit ödeme süresi yaklaşıyor

Araç sahipleri dikkat! Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ilk taksit ödeme süresi yaklaşıyor
Araç sahibi olanlar Motorlu taşıtlar vergisinin ilk taksit ödemesinin son gününü merak ediyor.

Taşıt sahiplerinin 1 Ocak itibarıyla başlayan bu süre içinde MTV'nin birinci taksitini ödemesi gerekiyor. İşte detaylar:

MTV 1. Taksit Ödeme Süresi: Motorlu taşıtlar vergisinin 2024 yılına ait ilk taksit ödeme süresi, 31 Ocak'ta sona erecek. Bu tarihe kadar araç sahipleri, MTV'nin birinci taksitini ödemek zorundadır.

Ödeme Yolları: MTV ödemeleri, Dijital Vergi Dairesi üzerinden (dijital.gib.gov.tr), mobil uygulama (Google Play, App Store, Huawei AppGallery) üzerinden, anlaşmalı bankaların banka kartı veya kredi kartıyla, banka hesabından havale yöntemiyle, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlarla, vergi tahsilatına yetkili bankalar, vergi dairesi vezneleri aracılığıyla ve PTT şubelerinden gerçekleştirilebilir.

Gecikme Faizi Uyarısı: MTV'nin belirlenen süre içinde ödenmemesi durumunda, araç sahipleri aylık yüzde 3,5 gecikme faizi ödemek durumunda kalabilir. Bu nedenle, ödeme süresi içinde gerekli ödemelerin yapılması önemlidir.

MTV Tutarları: 2024 yılına ait MTV tutarları, yeniden değerleme oranı olan yüzde 58,46 baz alınarak hesaplandı. Bu kapsamda, 2024'te en düşük MTV tutarı 347 lira, en yüksek ise 133 bin 572 lira olacak. Araç sahipleri, bu tutarların yarısına tekabül eden birinci taksit ödemelerini 31 Ocak'a kadar gerçekleştirmelidir.

Motorlu taşıtlar vergisinin ilk taksitini zamanında ödemek, gecikme faizinden kaçınmak ve yasal yükümlülükleri eksiksiz yerine getirmek adına önemlidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.