Apple uyardı!

Apple uyardı!
Apple, 92 ülkede casus yazılım tehlikesi uyarısı yaptı. Hindistan ve diğer 91 ülkedeki kullanıcıları "paralı casus yazılım saldırısının" hedefi olabilecekleri konusunda uyardı.

Teknoloji devi, 2021'den bu yana benzer uyarılarını yılda birkaç kez gönderiyor ve şimdiye kadar 150'den fazla ülkedeki kullanıcıları bilgilendirdi. Reuters'ın bildirdiğine göre, Apple, Hindistan dahil 92 ülkedeki kullanıcılara casus yazılım saldırısının bir tehdit olduğunu belirten bir e-posta gönderdi. Şirket, saldırganların "iPhone'u uzaktan ele geçirmeye" çalıştığını keşfettiğini bildirdi.

Uyarı e-postasına göre, paralı casus yazılım saldırıları nadir olsa da sıradan siber suç faaliyetlerinden veya kötü amaçlı yazılımlardan çok daha karmaşık olabilir. Apple'ın 2021'den bu yana yılda birkaç kez benzer tehdit bildirimleri gönderdiği ve şimdiye kadar toplamda 150'den fazla ülkedeki kullanıcıları bilgilendirdiği belirtildi.

Ekim 2023'te bazı Hintli milletvekilleri, Apple'ın bir bildirimi ekran görüntülerini paylaşarak, "Apple, Apple kimliğinizle ilişkili iPhone'unuzu uzaktan ele geçirmeye çalışan devlet destekli saldırganlar tarafından hedef alındığınıza inanıyor," ifadesini aktardı. Şirket daha sonra tehdit bildirimlerini "devlet destekli herhangi bir saldırganla" ilişkilendirmediğini açıkladı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.