Anadolu'nun Efsanevi Aşkının Mekanı: Keşiş Bahçesi

Anadolu'nun Efsanevi Aşkının Mekanı: Keşiş Bahçesi
Ağrı-Doğubayazıt'ta eski yerleşim alanında adeta bir vaha gibi yemyeşil bir bahçe olan, asırlar boyunca Anadolu'nun dilden dile dolaşan efsanevi bir aşkın mekânı olan Keşiş Bahçesi, günümüzde açık hava kafeteryası olarak misafirlerini ağırlıyor.

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinin eski yerleşim alanında adeta bir vaha gibi yemyeşil bir bahçe olan, asırlar boyunca Anadolu'nun dilden dile dolaşan efsanevi bir aşkın mekânı olan Keşiş Bahçesi, günümüzde açık hava kafeteryası olarak misafirlerini ağırlıyor.

16. yüzyılda yaşandığı sanılan ve Anadolu'nun dört bir yanında hikayesi dilden dile dolaşan "Kerem ile Aslı" efsanesinin geçtiği Keşiş Bahçesi, günümüzde de önemini koruyor. Kerem’in Ağrı Dağı'nı aşarak bu yeşil cennete gelerek Aslı ile buluştuğu rivayet edilirken, aşklarına rağmen evlenemez ve hikaye acı bir sonla son bulur.

bahce.jpg

Tarihi ve Kültürel Değer:

Günümüzde Keşiş Bahçesi’nin açık hava kafeteryası olarak ziyaretçilere hizmet verdiğini ifade eden yöre halkı, “Bu bahçe sadece bir kafeterya değil, Anadolu'nun derinlerine uzanan bir aşkın, bir kültürün ve bir geçmişin izlerini taşır. Burası, ziyaretçilerine hem dingin bir atmosfer sunar hem de Anadolu'nun zengin kültürel mirasının bir parçası olarak önemli bir yere sahiptir. Keşiş Bahçesi, ziyaretçilerini bir zamanlar yaşanmış olan bu büyülü aşk hikayesine ve Anadolu'nun derinliklerine doğru bir yolculuğa çıkarır. Burada insanlar, Kerem ile Aslı'nın hikayesini dinlerken, geçmişe ve aşka dair duygularını yeniden keşfederler” ifadelerini kullandılar.

bahce7.jpg

Kaynak:YASEMİN SALMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.