Ahmet Hakan Arıkan kimdir?

Ahmet Hakan Arıkan kimdir?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karar sonucunda Adana İl Emniyet Müdürlüğü'ne Ahmet Hakan Arıkan atandı. Bu önemli gelişme sonrasında Ahmet Hakan Arıkan kimdir sorusu gündem oldu.

Adana, Iğdır ve Siirt illerine yeni emniyet müdürü, 20 il için yeni vali yardımcısı ve 127 ilçeye yeni kaymakam atanmasına dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Adana İl Emniyet Müdürü Doğan İnci'nin görevine son verilirken, yerine Ahmet Hakan Arıkan atanırken; Iğdır İl Emniyet Müdürü Oğuzhan Yonca'nın görevine son verilirken, yerine Erden Sakarya getirildi. Ayrıca, Siirt İl Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu'nun görevine son verilirken, yerine Necmettin Öztürk atanmıştır. Bu atamalar Cumhurbaşkanı Kararı ile Resmi Gazete'de duyuruldu.

AHMET HAKAN ARIKAN KİMDİR?

1968 yılında İzmir'de dünyaya gelen Ahmet Hakan Arıkan, 1991 yılında Polis Akademisi'nden mezun olarak göreve başlamıştır. Emniyet kariyerine Komiser Yardımcısı olarak adım atan Arıkan, Ankara İl Emniyet Müdür Vekili olarak görev yapmadan önce Emniyet Genel Müdürlüğü, Tunceli ve Polis Akademisi Başkanlığı gibi önemli birimlerde görev almıştır. 13 Ekim 2015 tarihinde Ankara İl Emniyet Müdür Vekili olarak atanmış olan Arıkan, evli ve bir çocuk babasıdır. Güvenlik alanındaki deneyimi ve başarılarıyla tanınan bir isimdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.