Ağrı’da saman fiyatları ekmekle yarışıyor

Ağrı’da saman fiyatları ekmekle yarışıyor
Ağrı’da besicilik yapan vatandaşlar yüksek fiyatlardan dolayı saman alamıyor.

Ağrı’da kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte hayvanlarına saman almak isteyen besiciler kurulan saman pazarlarına akın etti. Ancak saman fiyatlarının yüksek olmasından dolayı saman alamayan besiciler ne yapacaklarını şaşırdı. Yüksek fiyatlar nedeniyle saman almakta güçlük çeken besiciler, karın yağmasıyla birlikte fiyatların daha da artmasından endişeleniyor.

‘Geçen seneye oranla saman satışları oldukça düşük’

Saman fiyatlarının yüksek olmasından dolayı müşteri bulamadıklarını belirten saman tüccarı Bülent Dinçer, “Ağrı’da saman fiyatları biraz yüksek. Saman fiyatlarının yüksek olması hem saman satana hem de saman alana yaramıyor. Fiyat yüksek olduğu için satıcı müşteri bulamıyor alıcı da saman alamıyor. 6-7 ton saman alması gereken bir besici saman fiyatlarının yüksek olmasından dolayı 2-3 çuval alarak günü kurtarmaya çalışıyor. Bu sene hayvan besicileri saman fiyatları yüzünden zor zamanlar geçiriyor. Yani bu seneki saman satışları pekiyi değil. Geçen seneye oranla saman satışları oldukça düşük.” dedi.

“Yüksek fiyatlar yüzünden hayvancılık yapamıyoruz”

Saman ve yem fiyatlarında yaşanan artışın kendilerini olumsuz etkilediğini dile getiren besici Abdurrahman Alpaslan, hayvancılık yapamaz duruma geldiğini söyledi. Karın yağmasıyla birlikte fiyatların daha da yükselmesinden duyduğu endişeyi dile getiren Alpaslan, “Şu anda saman fiyatları biraz yüksek, saman alacağım ama fiyatların düşmesini bekliyorum. Hayvan fiyatları çok düşük ama saman ve yem fiyatları oldukça yüksek. Biz çiftçiler hayvanlarımıza saman alamaz duruma geldik. Yüksek fiyatlar yüzünden hayvancılık yapamıyoruz. Bir çuval yemin fiyatı 140 TL olmuş, samanın kilogram fiyatı 1,5 TL olmuş. Saman fiyatları ekmek fiyatlarını geçti. Ağrı’da kış mevsimi uzun sürüyor. Hayvanlarımız bu süreçte içerde kalıyor ve bunun içinde saman almam gerekiyor ama alamıyorum. Besicilik yapan insanlar Kurban Bayramı’na kadar hayvanlarına bakacak. Bu süreçte de hayvanlarına yem ve saman vermesi gerekiyor ama yüksek saman fiyatları yüzünden besici saman alamıyor. Kış mevsiminde hayvanlara yem, küspe, saman vermemiz gerekiyor ama fiyatlar yüksek olduğu için alamıyoruz.” İfadelerini kullandı.

whatsapp-image-2020-11-27-at-13.13.20-(6).jpegwhatsapp-image-2020-11-27-at-13.13.20-(8).jpegwhatsapp-image-2020-11-27-at-13.13.20-(4).jpegwhatsapp-image-2020-11-27-at-13.13.20-(2).jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.