Ağrıda O Süre Uzatıldı: Son Gün 5 Nisan

Ağrıda O Süre Uzatıldı: Son Gün 5 Nisan
Gelir İdaresi Başkanlığı, 1 Nisan 2024 tarihine kadar verilmesi gereken 2023 takvim yılına ait "Yıllık Gelir Vergisi" beyannamelerinin verilme sürelerini 5 Nisan 2024 Cuma gününe kadar uzattı.

GİB'in resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, vatandaşların dikkat etmesi gereken son tarih 5 Nisan olarak belirlendi.

Süre Uzatıldı ve Yeni Süreçler

GİB'in 28 Mart 2024 tarihli ve 166 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Sirküleri ile 1 Nisan 2024 tarihine kadar verilmesi gereken 2023 takvim yılına ait "Yıllık Gelir Vergisi" beyannameleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin, 5 Nisan 2024 Cuma günü sonuna kadar ödenebileceği belirtildi. Ayrıca, 2024 Şubat dönemine ilişkin "Form Ba" ve "Form Bs" bildirimlerinin de 5 Nisan 2024 Cuma günü sonuna kadar teslim edilebileceği ifade edildi.

Elektronik Defter Uygulaması ve Berat Süresi

Elektronik defter uygulamasına dahil olanların, 1 Nisan 2024 tarihine kadar oluşturulması ve imzalanması gereken e-Defterlerin oluşturulma ve imzalanma süresi ile aynı sürede Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Sistemine yüklenmesi gereken "Elektronik Defter Beratları"nın da 5 Nisan 2024 Cuma günü sonuna kadar yüklenebileceği belirtildi. Bu süreçlerin uzatılmasıyla vatandaşlara ek süre verilmiş oldu.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.