Ağrı’da geleceğin sporcuları aranıyor

Ağrı’da geleceğin sporcuları aranıyor
Ağrı merkez ve ilçelerinde başlatılan çalışmalarda 112 okul 10 bin 500 öğrenci taranarak çocukların spora yatkınlıkları belirleniyor.

Ağrı merkez ve ilçelerinde başlatılan çalışmalarda 112 okul 10 bin 500 öğrenci taranarak çocukların spora yatkınlıkları belirleniyor.

Ağrı’da büyük bir proje hayata geçiriliyor. Ağrı merkez ve ilçelerinde 3. Sınıf öğrencisi olan tüm öğrenciler taramadan geçirilerek spora yatkınlıkları belirleniyor.

yet.jpg

Kurulan parkurlarda tüm hünerlerini gösteren çocukların hangi branşa yönlendirileceğini uzman ekip belirliyor.

Öğrencilerin spora olan yatkınlıklarının belirlenerek, spor eğitimine tabi tutulmalarını ve öğrencilerin gelişim ve performans özelliklerine göre de ilgili spor branşına yönlendirilmelerini ve spor branşına özgü antrenman programına alınmaları ve performans gelişimlerinin bu projeyle takip edileceği vurgulandı.

yet1.jpg

5 Şubat’ta başlayan tarama çalışmaları tüm hızıyla sürerken, şuana kadar 32 okuldan 2 bin öğrencinin tarandığı açıklandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile “Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi”nin hayata geçirildiğini belirten Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürü Fedai Din, şu ana kadar Patnos ,Tutak ve Merkez okullarda 2 bine yakın öğrencinin tarandığını söyledi.

yet2.jpg

Karaköse Haber'e özel açıklamalarda bulunan ve toplamda 10 bin 500 öğrenciyi sportif testlerden geçireceklerini ifade eden Din “Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesine Ağrı Merkez ve 7 İlçe ’de Milli Eğitim Bakanlığına bağlı İlkokulda 2023-2024 eğitim öğretim döneminde 3.sınıfta eğitim alan (kız-erkek) yaklaşık 10 bin 500 çocuğun katılması bekliyoruz. 5 Şubat’ta başlayan taramalara 32 okuldan 2 bine yakın öğrencimiz taramadan geçti. Haziran ayına kadar ilk turu tamamlayacağız. Eylül ayında ise ikinci tur başlayacak. Yetenekli gençlerimizi tespit ederek Türk sporuna kazandıracağız” dedi.

yet3.jpg

Kaynak:DEMET DEMİR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.