Ağrı'da 26-27 Mart'ta Başlıyor! Açık Uçlu Sorularla Sınav Nedir?

Ağrı'da 26-27 Mart'ta Başlıyor! Açık Uçlu Sorularla Sınav Nedir?
Öğrencilerin Yeni Sınav Deneyimi: Açık Uçlu Sorularla Değerlendirme

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin gelişimini izlemek ve müfredatın tutarlı bir şekilde işlenmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım atıyor. 26-27 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek olan ülke genelindeki ortak sınavlarda, öğrencilerin kendi ifadeleriyle yazacakları açık uçlu ve kısa cevaplı sorular kullanılacak.

Değerlendirme Sürecinde Yeni Yaklaşım

Sınavların değerlendirme süreci, öğrencilerin kendi ifadeleriyle cevaplayacakları açık uçlu soruları içeriyor. Bu süreçte, öğretmenlerin yanı sıra bağımsız puanlayıcılar da görev alacak ve öğrenci cevapları titizlikle değerlendirilecek.

Bakanlık Açıkladı: Ülke Genelinde Ortak Sınavlar

Milli Eğitim Bakanlığı, ortak sınavları "ülke genelinde", "il ve ilçe genelinde" ve "okul genelinde" olmak üzere 3 farklı şekilde gerçekleştirecek. Bu sınavlar, öğrencilerin ilgili derslerinden birini bakanlık tarafından yapılan değerlendirmeyle kapsayacak.

Öğrencilerin Dikkatine: Sınav Tarihleri ve Soru Türleri

26 Mart 2024'te Türkçe ve 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı derslerine, 27 Mart 2024'te ise matematik derslerine ilişkin ülke genelinde ortak sınavlar yapılacak. Bu sınavlarda öğrenciler, açık uçlu ve kısa cevaplı sorularla karşılaşacaklar.

Değerlendirme Sürecinde Titizlik

Sınavlarda kullanılacak olan açık uçlu ve kısa cevaplı soruların değerlendirme süreci özenle yürütülecek. Her öğrenci cevabı, bağımsız puanlayıcılar tarafından değerlendirilecek ve herhangi bir tutarsızlık durumunda nihai karar verilecek.

Sonuçların İlanı ve İşlenmesi

Sınav sonuçları, Türkçe dersi için "ortakyazilisinav.meb.gov.tr" adresinde okul müdürlüklerinin erişimine açılacak. Diğer derslerin sonuçları ise ilgili öğretmenler tarafından e-Okul sistemine işlenecek ve öğrencilere bildirilecek.

(HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.