Ağrı semalarında şeytan kuyruklu yıldız gözüktü!

Ağrı semalarında şeytan kuyruklu yıldız gözüktü!
Ağrı ve komşu illeri Erzurum, Van, Bitlis, Muş’un yanısıra, İran ve Irak'ın belli bir bölümünde de gözüken cismin "Kuyruklu Şeytan Yıldızı" olduğu hava bilimcileri tarafından açıklandı.

Ağrı ve komşu illeri Erzurum, Van, Bitlis, Muş’un yanısıra, İran ve Irak'ın belli bir bölümünde de gözüken cismin "Kuyruklu Şeytan Yıldızı" olduğu hava bilimcileri tarafından açıklandı. Vatandaşlar çektikleri videoları sosyal medya hesaplarından paylaştılar.

Ağrı semalarında dün akşam saatlerinde görülen şeytan kuyruklu yıldız, Ağrı ve bölge illerde ikamet eden vatandaşları endişeye sevk etti.

Gece saatlerinde gökyüzünde beliren bu doğa olayı, birçok vatandaşta korku ve merak uyandırdı. Ağrılılar, nadir gördükleri bu olay karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarla geniş yankı bulan gözlem, çeşitli spekülasyonlara neden oldu. Ancak uzmanlar, şeytan kuyruklu yıldızın doğal bir olgu olduğunu ve endişe edecek bir durum olmadığını belirtiyorlar. Bu tür gök olaylarının nadir görüldüğünü ifade eden uzmanlar, halkı paniklememeleri konusunda uyarıyorlar. Gökyüzünde beliren şeytan kuyruklu yıldız, bölgedeki gökbilimciler için de önemli bir gözlem fırsatı olarak değerlendiriliyor. Bu tür olaylar, evrenin sırlarını çözmek ve bilimsel araştırmalara katkıda bulunmak adına önemli birer gözlem malzemesi olarak kabul ediliyor.

“FELAKETİN HABERCİSİ DEĞİLDİR”

Konu ile ilgili sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulunan hava bilimciler, bu tür olayların felaketlerle ilgilerinin bulunmadığının altını çizerek;

“Şeytan kuyruklu yıldızlar, yörüngeleri Dünya'nın yakınlarına kadar uzanan kuyruklu yıldızlardır. Bu tür kuyruklu yıldızlar, yörüngelerinin perihelion noktaları (güneşe en yakın nokta) genellikle Dünya'nın yörüngesiyle çakışır veya ona çok yakın geçer. Bu nedenle, tarihsel olarak, şeytanla ilişkilendirilmiş ve insanlar tarafından felaketlerin habercisi olarak görülmüşlerdir. Bu tür kuyruklu yıldızlar, uzun periyotlarda birkaç yüzyılda bir Güneş Sistemi'ne yaklaşan ve belirgin kuyruklar oluşturan devasa buz ve taş parçalarıdır. Bu kuyruklar, kuyrukların oluşumu sırasında Güneş rüzgarı tarafından rüzgarlı hale getirilen gaz ve toz parçacıklarından oluşur.” dedi.

Kaynak:Canan Söğüt

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.