Ağrı sağlıkta gittikçe geriliyor

Ağrı sağlıkta gittikçe geriliyor
Merkez ve ilçeleri ile yaklaşık 550 bin nüfusa sahip olan Ağrı’da, sağlık yöneticilerinin beklenen performansı gösterememesi nedeni ile Ağrı gün geçtikçe geriye gidiyor.

Pandemi sürecinde tüm iller sağlık alanında büyük performans gösterirken, Ağrı’da vatandaşların tedbirlere uymaması ve filyasyon çalışmalarının zamanında ve etkili bir şekilde yapılmaması nedeni ile Ağrı ili Türkiye genelinde vakanın en çok yayıldığı ilk 10 il arasında girdi.

Geçtiğimiz günlerde Ağrı Sağlık Müdürlüğü ve Ağrı Devlet Hastanesi Başhekimliği için yeni isimler atanırken, bu isimlerde beklenen başarıyı gösteremediler.

Göreve geldiği ilk günlerde “hastane müdürü yoksa biz de yokuz” resti çeken çiçeği burnunda başhekim, kendisinin sahip olduğu torpili gelen misafirlerine de anlatarak, pandemi sürecinde hastane yöneticileri ile piknik yapmaya devam ediyor.

550 bin nüfusa sahip ilde bir MR bulunurken, bu makinenin da arızalanması nedeni ile vatandaşlar çevre illere sevk edilmeye başlandı. Hastane içerisinde ki yöneticilerin guruplaşması, sözleşme dönemi olması ve sendika seçimlerinin yaklaşması hastane içerisinde gündemi farklı yöne kaydırırken, cezayı ise canla, başla çalışan sağlık çalışanları ve yine vatandaş çekiyor.

Geçtiğimiz günlerde Ağrı Sağlık Müdürlüğü’ne atanan Dr. Coşkun Daharlı ise kayınvalidesinin Koronavirüs hastalığına yakalanması nedeni ile uzun süre kendini karantinaya alırken, müdürlük koltuğu bir süre de olsa boş kalmıştı.

Sağlıkta ki keşmekeşliğin biran önce son bulmasını isteyen vatandaşlar “Bu dönem en çok güvenmemiz gereken yerlerin başında hastaneler geliyor. Ancak Ağrı Devlet Hastanesi yöneticileri şuanda başka işlerle meşguller. MR için buradan ta Batman’a kadar hasta sevki yapılıyor. Ağrı vaka sayında şuan büyükşehirlerle yarışıyor. Umarız bu durum biran önce çözülür. Sonuç da hastane var, doktor var, cihaz var bundan sonrasını yöneticilerimiz personelleri çalıştırarak yapacaklar” dediler.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.