Ağrı İçin Seçim Startı Veriliyor! Sandığa Kadar Neler Olacak?

Ağrı İçin Seçim Startı Veriliyor! Sandığa Kadar Neler Olacak?
Seçim Takvimindeki Son Gelişmeler: Oy Verme Yerleri ve Sandık Kurulları Belirleniyor!

31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleşecek Mahalli İdareler Seçimleri için başlatılan seçim sürecinde önemli adımlar atılmış durumda. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen seçim takvimine göre, çeşitli iş ve işlemler gerçekleştirilerek seçmenlerin oy kullanabilecekleri yerler ve sandık kurulları belirleniyor.

MERNİS Güncelleme İşlemi Durduruldu, Siyasi Parti İsimleri Yarın Açıklanacak!

Seçim sürecinde, seçmen kütüklerinin güncellenmesi amacıyla kullanılan MERNİS'ten veri alımı ve güncelleme işlemi durduruldu. Muhtarlık bölgesi askı listelerinin dökümü ise yarın itibariyle başlayacak. Yarın aynı zamanda seçime katılabilecek siyasi partilerin isimleri de YSK tarafından ilan edilecek.

Başvurular Başlıyor: Seyyar Sandıklar İçin Yatağa Bağımlı Seçmenler İçin Süreç Başlıyor!

Seyyar sandıklarda oy kullanabilmeleri için hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı seçmenler için başvuruların başlayacağı belirtiliyor. Seçim sürecindeki diğer önemli tarihler arasında; 10 Ocak'ta partilerin aday tespiti, 17 Ocak'ta askı listelerinin indirilmesi ve itiraz süreci, 27 Ocak'ta siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi, 31 Ocak'ta aday adayı listelerinin bildirilmesi bulunuyor.

Seçim Takviminin Detayları Belli Oldu: Seçmen Kütükleri Kesinleştirilecek!

Seçim takviminin devamında, 7 Şubat'ta seçmen kütüklerinin kesinleştirilmesi, 11 Şubat'ta oy kullanacak yer ve sandıkların belirlenmesi, 20 Şubat'ta siyasi parti ilçe başkanlıklarının listelerini teslim etmesi, 22 Şubat'ta aday listelerindeki eksikliklerin tamamlanması, 23 Şubat'ta geçici aday listelerinin ilan edilmesi gibi çeşitli aşamalar öne çıkıyor.

Sandık Kurulları Oluşuyor: 21 Mart'ta Seçim Propagandası ve Yasakları Başlıyor!

Seçim sürecinde, sandık kurullarının oluşum işlemleri 4 Mart'ta tamamlanacak. 21 Mart'ta seçim propagandası ve yasakları başlayacak. Seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımı 24 Mart'ta tamamlanacak ve 30 Mart'ta seçim propagandasının sona ermesiyle birlikte 31 Mart'ta oy verme günü gerçekleşecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.