Ağrı Balık Gölü Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı oldu

Ağrı Balık Gölü Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı oldu
Türkiye`nin 2 bin 241 rakımlı en yüksek gölü olan Ağrı Balık Gölü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı” olarak ilan edildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Antalya, Ağrı ve Isparta’da bulunan bazı alanlar için “Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı” olarak tescillediği yerlerin ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Ağrı Balık Gölü ve Antalya’nın Muratpaşa ilçesi sınırında yer alan Muratpaşa-Konyaaltı Falezleri Doğal Sit Alanı ile Doğal Sit Alanı “Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı" olarak tescil edildi.

Öte yandan Isparta’nın Eğirdir ilçesinde bulunan Yeşilada ve Can Ada Doğal Sit Alanı ise “Doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı, doğal sit-sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı" olarak belirlendi.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan AK Parti Ağrı Milletvekini Ekrem Çelebi “Balık Gölü’müze tescil...

Türkiye`nin 2241 rakımlı en yüksek gölü olan, adaları, balık ve kuş türleri gibi doğal güzellikleriyle göz kamaştıran Taşlıçay İlçemizdeki Balık Gölü’müz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından "Doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" olarak tescil edildi. Hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

balik-3.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.