Ağrı Afrikalı öğrencilerin gözdesi haline geldi

Ağrı Afrikalı öğrencilerin gözdesi haline geldi
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Afrikalı öğrencilerin gözdesi haline geldi. Başta Nijerya, Malezya ve Endonezya olmak üzere birçok ülkeden öğrenci Ağrı’ya geliyor.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Afrikalı öğrencilerin gözdesi haline geldi. Başta Nijerya, Malezya ve Endonezya olmak üzere birçok ülkeden öğrenci Ağrı’ya geliyor.

2007 yılında kurulan ve kısa sürede gelişen Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi kısa sürede Afrika’da adından söz ettirdi. Afrika ülkelerinden çok sayıda öğrenci okumak için Ağrı’ya gelirken, bu sayının her geçen yıl artarak devam ettiği öğrenildi. Öğrencilerin Ağrı’yı tercihlerinde IC Vakfı’nın verdiği burs desteği önemli bir yer tutarken, yine Müslüman bir ülke olması da diğer bir ayrıcalık konusu.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin her geçen gün Uluslararası bir üniversite haline geldiğine vurgu yapan Rektör Abdulhalik Karabulut, bu sayının önümüzde ki yıl daha da artacağını umduğunu söyledi.

malezya.jpg

“Uluslararası Öğrenci Buluşması” öğrenciler ile biraraya gelen Rektör Karabulut “İbrahim Çeçen Üniversitesi olarak büyük bir aileyiz. Bizim eğitim anlayışımızda ve gönlümüzde de asıl veya yabancı diye bir kavram yok. Hepimiz kardeşiz ve sizler de bu ailenin en önemli birer ferdisiniz. Sizler buradan mezun olduğunuzda uluslararası arenada, kendi ülkelerinizde ya da başka coğrafyalarda birer Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi gönüllüsü ve temsilcisi olarak görev yapacaksınız. Bundan dolayı iyi bir eğitim almanız için tüm mesai arkadaşlarımla birlikte çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

rek.jpg

Tüm öğrencilere ayrım yapmadan aynı gözle baktıklarını vurgulayan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Abdulhalik Karabulut “Biz, bütün öğrencilerimize ayrım gözetmeksizin değer veriyoruz ve onları çok seviyoruz. Sizler farklı coğrafyalardan ve ülkelerden Üniversitemize iyi bir eğitim almak için geldiniz. Amacımız en iyi şartlarda ve tüm imkanlarımızı kullanarak sizlere iyi bir şekilde hizmet vermektir. Bizler gerek üniversite gerekse İbrahim Çeçen (IC) Vakfı olarak öğrencilerimiz arasında hiçbir ayrım yapmıyoruz. Bugüne kadar yemek bursu almak isteyen hiçbir öğrenci kardeşimizi geri çevirmedik. Son iki yıldır IC Vakfı’nın destekleriyle uluslararası öğrenci kardeşlerimize de burs imkânı sağladık. Sevgili kardeşlerim, gelecek yılda sizin ülkenizden, ailenizden veya çevrenizden üniversitemize gelmeyi düşünen öğrenci adaylarını teşvik etmenizi istiyorum. TR-YÖS sınavı başvuru tarihlerini arkadaşlarınıza hatırlatarak üniversitemize tercihte bulunmalarına katkıda bulunabilirsiniz. Sizden sonra gelecek kardeşlerinize iyi bir rehber ve örnek olacağınıza yürekten inanıyorum” diye konuştu.

dincer.jpg

Kaynak:ÇETİN BAYDAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.