Açık uçlu sınav sistemi nedir?

Açık uçlu sınav sistemi nedir?
Milli Eğitim Bakanlığı, 26-27 Mart 2024 tarihlerinde düzenlenecek olan ikinci dönem birinci yazılılarına yönelik yeni bir sınav sistemi duyurdu.

Bakanlık, öğrencilerin cevaplarını kendi cümleleriyle yazacakları açık uçlu ve kısa cevaplı soruların kullanılacağı bir sınav sistemine geçiş yapacak. Bu yöntemle, öğrencilerin bilgiyi anlama ve ifade etme becerileri daha iyi değerlendirilmiş olacak.

Ölçme ve değerlendirme yönetmeliğine uygun olarak yapılan bu değişiklikle, öğrencilerin daha kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesi ve eksikliklerinin belirlenmesi hedefleniyor. Bu adım, öğrencilerin öğrenme sürecinde daha etkin bir şekilde desteklenmesini ve eğitim standartlarının yükseltilmesini sağlayacak.

HANGİ SINIFLARA UYGULANACAK?

Yeni sınav sistemi ilk olarak 6. sınıf Türkçe ve Matematik ile 9. sınıf Türk Dili ve Edebiyatı ve Matematik derslerinde uygulanacak. Bu derslerdeki sınavlar, ülke genelinde ortak bir şekilde gerçekleştirilecek ve öğrencilerin performansı ulusal düzeyde değerlendirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, bu değişiklikle öğrencilerin akademik başarılarının daha adil ve objektif bir şekilde değerlendirilmesini amaçladıklarını belirtiyorlar.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.