9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak?

9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak?
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 9. Yargı Paketi hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduğunu belirtti. Peki, 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak? İşte son durum ve gelişmeler...

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kadıköy'de düzenlenen Ceza İnfaz Kurumlarında Teknoloji Konferansı'nın açılışında yaptığı konuşmada, toplumun ihtiyaçları ve bilişim teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte yasalarda yeni değişiklik ihtiyaçlarının ortaya çıktığını vurguladı. Yargı Reformu Strateji Belgesi ve İnsan Hakları Eylem Planı doğrultusunda mevzuatta kısmi değişiklikler ve yeniliklerin hayata geçirilme gayreti içerisinde olduklarını ifade etti.

Bakan Tunç, geçtiğimiz aylarda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 8. Yargı Paketi'ni hayata geçirdiklerini belirtirken, şimdi ise 9. Yargı Paketi'nin hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduğunu ve en kısa sürede Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin takdirlerine sunacaklarını dile getirdi.

Son 22 yıl içerisinde temel hak ve özgürlükleri genişleten, hak arama yollarını arttıran ve demokratik hukuk devleti ilkesini güçlendiren önemli anayasa değişikliklerine imza attıklarını vurgulayan Bakan Tunç, Yargı Reformu Strateji Belgesi doğrultusunda reform çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini belirtti.

9.Yargı Paketi'nin çıkış tarihi ile ilgili net bir bilgi verilmese de, Adalet Bakanı Tunç'un açıklamalarıyla hazırlıkların son aşamada olduğu ve yakın zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacağı belirtiliyor.

Öğrenciler ve veliler, gelişmeleri Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi web sitesi üzerinden takip edebilirler.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum