31. Dönem POMEM başvuruları ne zaman bitecek?

31. Dönem POMEM başvuruları ne zaman bitecek?
31. Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) öğrenci alımı için ön başvuru süreci başladı

Adaylar, başvurularını http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile yapabilirler. 14 Nisan 2024 saat 17.00’ye kadar devam edecek. Başvurularını tamamlayan adaylar, 31. Dönem POMEM Giriş Sınavı için sınav başvuru ücretini 18 - 25 Nisan 2024 tarihleri arasında yatırmaları gerekmektedir.

Bu alıma ilişkin önemli detaylar ve şartlar Polis Akademisi Başkanlığı tarafından duyurulmuştur. ÖSYM tarafından lisans mezunları için yapılan 2022 veya 2023 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden P3 puan türünden en az (60,00) ve üzeri puan alanlar, belirtilen diğer şartları taşımak kaydıyla (6.000) erkek ve (1.500) kadın olmak üzere toplam (7.500) öğrenci alımına başvurabilecektir.

Başvuruların tamamlanmasının ardından, sınav takvimi Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden ilan edilecektir. Adayların, diğer kaynaklardan yapılan açıklamalara itibar etmemesi önemle vurgulanmıştır. Bu süreçte şehit ve vazife malulü eş veya çocukları için belirli avantajlar sağlanmaktadır ve bu detaylar da başvuru sürecinde dikkate alınmalıdır.

Başvuruların ardından sınavlarda başarılı olan adaylar, Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde eğitim görecek ve eğitimi başarıyla tamamlayanlar Polis Memuru olarak atanacaktır. Bu süreçte adayların gerekli bilgilendirmeleri Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesi üzerinden yapılacaktır.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.