• Haberler
  • Erzurum
  • Yolda Yaralı Bulunan Tilki, Sağlığına Kavuşmak Üzere Tedavi Altına Alındı

Yolda Yaralı Bulunan Tilki, Sağlığına Kavuşmak Üzere Tedavi Altına Alındı

Erzurum'un Uzundere ilçesinde, Aras Elektrik şefi Derviş Tosun, çalışma sırasında yaralı bir tilkiyle karşılaşarak büyük bir duyarlılık gösterdi. Tosun, yaralı hayvanın hayatını kurtarmak için çaba harcadı ve bu durumu ifade eden örnek bir davranış sergiledi. Bu olay, doğa koruma bilincine dikkat çekti.

Erzurum’un Uzundere ilçesinde görev yapan Aras Elektrik şefi Derviş Tosun, görev esnasında örnek bir duyarlılıkla yaralı bir tilkinin hayatını kurtardı.

Uzundere-Erzurum istikametinde seyir halindeyken yol ortasında hareketsiz yatan bir tilkiyi fark eden görevli, hemen aracını durdurdu. Tilkinin arka ayaklarının kırık olduğunu gören şef, vakit kaybetmeden hayvanı Aras Elektrik aracına alarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne ulaştırdı.

Uzman veterinerler tarafından ilk müdahalesi yapılan tilkinin tedavisine başlandı. Yetkililer, hayvanın durumunun yakından takip edildiğini ve gerekli bakımın sağlandığını belirtti.

Doğaya ve yaban hayatına duyarlılığıyla takdir toplayan görevli, çevre bilinci ve canlılara olan sorumluluğun herkesin ortak görevi olduğunu vurguladı.

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme