Yeni Vali Taşolar'dan Iğdır için hizmet vurgusu
Cumhurbaşkanı kararnamesiyle Iğdır Valiliği görevine atanan Mustafa Fırat Taşolar, düzenlenen karşılama töreninin ardından görevine başladı.
Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararnamesiyle Mustafa Fırat Taşolar, Iğdır Valiliği görevine atandı. Daha önce Çankırı Valisi olarak görev yapan Taşolar, yeni görev yeri olan Iğdır’da düzenlenen törenle görevine resmen başladı.
Valilik binasında gerçekleştirilen karşılama programında Vali Mustafa Fırat Taşolar, ilk olarak tören mangasını selamladı. Ardından vali yardımcıları, belediye başkanları, siyasi parti il temsilcileri, emniyet ve jandarma teşkilatının yetkilileri ile vatandaşlarla tek tek selamlaşarak göreve başladı. Törene katılımın yoğun olması dikkat çekerken, yeni valinin samimi tavırları katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı.
Göreve başlama töreninde konuşan Vali Taşolar, kendisine duyulan güven dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan ve Ali Yerlikaya’ya teşekkür etti. Hizmet anlayışlarının merkezinde vatandaş odaklı bir yaklaşım bulunduğunu vurgulayan Taşolar, Iğdır için gece gündüz çalışacaklarını ifade etti.
Konuşmasına basın mensuplarını ve törene katılan vatandaşları selamlayarak başlayan Vali Taşolar, şu ifadeleri kullandı:
“Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle bu güzel şehre hizmete Iğdır halkı için çalışmaya memur edilmiş bulunmaktayız. Bu şerefi ama gerçekten bu şerefi bize bahşettiği için öncelikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ayrıca İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’ya huzurlarınızda teşekkürlerimi ve şükranlarımı arz ediyorum.”
Devlet hizmetinin süreklilik ve sorumluluk gerektirdiğine dikkat çeken Taşolar, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Çok kıymetli misafirler, kıymetli hemşerilerim; devlet hizmeti bir bayrak yarışıdır. Bir emaneti almak ve onu aldığından daha ileriye götürmek esastır. Bizler de bugün büyük bir emaneti, büyük bir sorumluluğu devralıyoruz.”
Iğdır’ın tarihî ve kültürel birikimine özel vurgu yapan Vali Taşolar, şehre bakışını şu sözlerle dile getirdi:
“Bu ülkenin bütün şehirleri özel ve bütün şehirlerin kendine ait özellikleri var. Ancak Iğdır özelinde şunu özellikle sizlerin huzurunda ifade etmek istiyorum ki Iğdır, bu coğrafyada geçirdiğimiz binlerce yılın izlerini taşıyan, medeniyetin tüm merhalelerinden izler barındıran çok özel ve farklı bir şehir.”
Iğdır’ın doğasından kültürüne kadar birçok yönüyle dikkat çekici bir şehir olduğunu belirten Taşolar, konuşmasına şöyle devam etti:
“Güzelliklerin, huzurun şehri… Leyleğinden kır çiçeklerine kadar, kayısı bahçelerinden Kafkas dansına kadar her yerinde zarafetin ve güzelliğin şehri. Ticaretten turizme kadar çok yüksek bir potansiyeli olan bir şehir. İnşallah bu potansiyeli geliştirmek, bu şehrin güzelliklerini dünya ile buluşturma gayreti içinde olacağız.”
Hizmet anlayışlarının temel ilkesine de değinen Vali Taşolar, “Bizim çalışma düsturumuz Sayın Cumhurbaşkanımızın sıklıkla ifade ettiği ‘millete efendi olma değil, hizmetkâr olma’ anlayışıdır.” diyerek vatandaşla iç içe bir yönetim sergileyeceklerini vurguladı.
Konuşmasının sonunda birlik ve beraberlik mesajı veren Taşolar, şu ifadelerle sözlerini tamamladı:
“İnşallah burada da bu anlayışta vatandaşlarımızla hemhal olmaya devam edeceğiz. Sadece kapısı değil, gönlü de açık bir evladınız olmanın gayreti içinde olacağız. Bu vesileyle hepinize tekrar teşekkür ediyorum. Rabbim bizi hem kendisine hem de sizlere mahcup etmesin.”
Program, tebriklerin kabul edilmesi ve hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.
Bakmadan Geçme