• Haberler
  • Ağrı
  • Yaşama Sevinci Derneği'nden Doğubayazıt'ta öğrencilere anlamlı söyleşi

Yaşama Sevinci Derneği'nden Doğubayazıt'ta öğrencilere anlamlı söyleşi

Doğubayazıt Yaşama Sevinci Engelliler Derneği Başkanı Oktay Topçi, Şehit Polis Fethi Sekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapıldı. Yaşama Sevinci Doğubayazıt Engelliler Derneği Başkanı Oktay Topçi, Şehit Polis Fethi Sekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle buluşarak, engellilik konusunda farkındalık oluşturan bir söyleşi gerçekleştirdi.

Yaşama Sevinci Derneği'nden Doğubayazıt'ta öğrencilere anlamlı söyleşi

Etkinliğe okulun öğretmenleri, öğrencileri ve yerel yöneticilerin yanı sıra birçok vatandaş da katıldı. Söyleşide engelli bireylerin toplumsal yaşama katılımı, karşılaştıkları zorluklar ve çözüm yolları gibi konular detaylı şekilde ele alındı. Söyleşide Oktay Topçi şu ifadelere yer verdi:

“Engelli bireyler olarak bizlerin beklentisi, acımadan ya da dışlamadan, eşit bireyler olarak görülmek. Farklılıklarımızla bir arada yaşamanın yollarını birlikte kurabiliriz. Bu söyleşilerle gençlere dokunmak, onları bilinçlendirmek bizim için çok önemli.”

Yaşama Sevinci Derneği'nden Doğubayazıt'ta öğrencilere anlamlı söyleşi

Topçi, öğrencilerle samimi bir ortamda gerçekleştirdiği konuşmasında, kendi hayat tecrübelerinden de kesitler sundu. Engelli bireylerin sadece fiziksel değil, aynı zamanda sosyal engellerle de mücadele ettiğini vurguladı.

Yaşama Sevinci Derneği'nden Doğubayazıt'ta öğrencilere anlamlı söyleşi

Ayrıca öğrencilerle birebir sohbet eden Topçi, engellilikle ilgili bakış açılarının zamanla değişebileceğini ve bu değişimin eğitimle mümkün olacağını ifade etti. Etkinlik, öğrencilerin yoğun ilgisi ve katılımıyla sona erdi.

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
Özel Haber

Bakmadan Geçme