Van'da yıllardır süren husumet barışla sonuçlandı
Van'ın Edremit ilçesine bağlı Köşk Mahallesi'nde, yaklaşık 4 yıl önce bir kişinin hayatını kaybetmesiyle başlayan Budak ve Güleş aileleri arasındaki husumet, düzenlenen barış töreniyle sona erdi.
Tarla meselesi nedeniyle başlayan ve uzun süredir devam eden gerginlik, kanaat önderlerinin arabuluculuğu sayesinde barışla noktalandı.
Mahalle meydanında gerçekleşen törene, kanaat önderleri Fikret Aygün ve Naif Balandi öncülük etti. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende, aileler bir araya gelerek aralarındaki husumeti sonlandırma sözü verdi. Barış töreninin ardından, davetlilere yemek ikram edilerek birlik ve dayanışma mesajı verildi.
“Husumetlerin Yerine Barış ve Kardeşlik Gelmeli”
Barış töreninde konuşan kanaat önderleri, bu tür olayların toplumsal huzuru bozduğuna dikkat çekerek barışın önemine vurgu yaptı. Naif Balandi, “Budak ve Güleş aileleri, bugün hepimizin huzurunda barış sözü vererek bu gerginliği geride bıraktı. Böyle olayların tekrar yaşanmaması adına bu tür barış törenleri çok önemli. Bu sürece katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
Fikret Aygün ise, ailelerin barışa yanaşmasının örnek bir davranış olduğunu ifade ederek, “Bugün burada, Edremit’te, güzel bir dayanışma örneği sergileniyor. Bu barış, yalnızca iki aileyi değil, tüm toplumu etkileyen bir adım. Barışın kalıcı olmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.
Dört yıl süren husumetin sona ermesi, mahallede büyük bir rahatlama ve memnuniyetle karşılandı. Budak ve Güleş ailelerinin bu anlamlı adımı, çevredeki diğer ailelere de örnek teşkil etti.
Bakmadan Geçme




