Van'da öğretmen ve veliler el ele vererek okulu güzelleştiriyor
Van'ın Özalp ilçesinde yer alan 3 Nisan İlkokulu'nda öğretmenler ve veliler, öğrenciler için daha güzel bir eğitim ortamı oluşturmak amacıyla kolları sıvadı.
“Okulunu Boya Hayatı Renklendir Projesi” kapsamında okul müdürü, öğretmenler ve veliler, gönüllü olarak sınıfları ve koridorları boyuyor.
Hafta Sonu ve Mesai Sonrası Gönüllü Çalışma
Okul müdürü Yusuf Açar liderliğinde bir araya gelen ekip, dersler bittikten sonra öğrencileri evlerine uğurlayarak boyama çalışmalarına başlıyor. Hafta sonlarını da okulda geçiren öğretmenler ve veliler, sadece boyama yapmakla kalmıyor, küçük tamiratları da gerçekleştirerek okulu güzelleştiriyor.
Okul müdürü Yusuf Açar, öğretmenlerin eğitim-öğretim yılı boyunca farklı projeler hazırladığını ve bu projenin dönemin dördüncü çalışması olduğunu belirtti. Açar, “Öğretmenlerimiz ve velilerimizle birlikte okulumuzu güzelleştiriyoruz. Burada eğitim gören öğrenciler bizim çocuklarımız gibi. Onlar için en iyi ortamı hazırlamak istiyoruz” dedi.
Projenin mimarlarından Nurcihan Ekinci’nin katkısıyla koridorları resimlerle süsleyeceklerini söyleyen Açar, “Boyama çalışmaları sırasında keyifli vakit geçiriyoruz. Okulumuzu güzelleştirmek için herkes fedakarlık gösteriyor” ifadelerini kullandı.
Sınıf öğretmeni Mukaddes Haktan, projenin amacının öğrencilere daha renkli ve ferah sınıflar sunmak olduğunu belirtti. “Bugün sınıfımı boyuyoruz. Müdürümüz, öğretmen arkadaşlarımız ve velilerimizle birlikte çalışıyoruz. Yorulmadan devam ediyoruz çünkü projemiz çok güzel gidiyor” diye konuştu.
Projenin velilerle iş birliği içinde yürütüldüğünü ifade eden öğrenci velisi Faysal Demir, “Okulda çok güzel bir ortam oluştu. Veliler olarak bu tür çalışmalara destek vermekten mutluyuz” dedi.
Bakmadan Geçme





