Van 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Ebru Özcanan'dan Kaymakam Süleyman Bakan'a Ziyaret
Van 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Ebru Özcanan ve heyeti, Çaldıran Kaymakamı Süleyman Bakan'ı ziyaret etti.
Van 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Ebru Özcanan ve beraberindeki heyet, Çaldıran Kaymakamı Süleyman Bakan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, 112 Acil Çağrı Merkezleri’nin çalışmaları, hizmet kalitesi ve bölgedeki acil müdahale süreçleri değerlendirildi.
112 Acil Çağrı Merkezleri, İçişleri Bakanlığına bağlı olarak ülke genelinde organize edilen ve 2021 yılından itibaren hizmet vermeye başlayan kritik bir birimdir. Merkezler, Emniyet, Sağlık, Jandarma, İtfaiye, Sahil Güvenlik, Orman ve AFAD’a ait acil çağrıları tek çatı altında toplayarak vatandaşlara “tek numara 112” ile hızlı ve etkili hizmet sunmaktadır. Bu sistem sayesinde acil durumlara müdahale süresi kısalmakta, koordinasyon ve iletişim süreçleri güçlenmektedir.
Ziyaret sırasında Müdür Özcanan, merkezin teknik altyapısı, çağrı karşılama süreçleri ve personelin sürekli eğitim programları hakkında bilgiler paylaştı. Kaymakam Süleyman Bakan ise yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, vatandaşların acil durumlarda daha hızlı ve etkili hizmet alabilmesi için ilgili birimlerle iş birliğinin önemine vurgu yaptı.
Çaldıran Kaymakamlığı tarafından resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, ziyarete ilişkin detaylar kamuoyuyla paylaşıldı ve 112 Acil Çağrı Merkezi’nin hizmet kalitesinin sürekli artırılacağı bildirildi. Yetkililer, bu tür ziyaretlerin hem saha çalışmalarının değerlendirilmesi hem de hizmetlerin geliştirilmesi açısından büyük önem taşıdığını belirtti.
112 Acil Çağrı Merkezi, acil durumlarda vatandaşların hayatını korumak ve kamu güvenliğini sağlamak amacıyla 7/24 hizmet vermeye devam ediyor. Tek numara 112 uygulamasıyla, farklı kurumlara ait acil çağrılar tek merkezden yönlendirilerek hızlı ve koordineli müdahale sağlanıyor. Bu sayede, herhangi bir acil durumda vatandaşların doğru kuruma yönlendirilmesi ve olaylara zamanında müdahale edilmesi mümkün oluyor.
Bakmadan Geçme




