Vali Bozkurt 3 okulun güvenlik ve temizliği yerinde inceledi
Ağrı Valisi Önder Bozkurt, kent merkezindeki 3 okulu ziyaret ederek okul çevresindeki güvenlik tedbirlerini, bahçe görevlileri ile güvenlik personelinin çalışmalarını ve okulların temizlik durumunu yerinde inceledi.
Haberin Özeti
- • Ağrı Valisi Önder Bozkurt, İl Milli Eğitim Müdürü ile 2026-2027 eğitim öğretim yılı başında Ağrı merkezdeki üç okulu ziyaret etti.
- • Vali Bozkurt, Atatürk İlkokulu, Selçuk Ortaokulu ve Cumhuriyet Lisesi'nde güvenlik tedbirlerini, görevlilerin çalışmalarını ve okulların temizlik durumunu yerinde inceledi.
- • İncelemelerin ardından öğretmen ve öğrencilerle buluşan Vali, eğitim süreçleri ile ortamına dair görüş ve talepleri dinledi.
Ağrı’da 2026-2027 eğitim öğretim yılının başlamasının ardından okullardaki eğitim ortamı, güvenlik ve temizlik çalışmalarına yönelik incelemeler devam ediyor.
Ağrı Valisi Önder Bozkurt, İl Millî Eğitim Müdürü Abdulhaluk Çakan ile birlikte Atatürk İlkokulu, Selçuk Ortaokulu ve Cumhuriyet Lisesini ziyaret etti.
Farklı eğitim kademelerindeki üç okulda gerçekleştirilen ziyaretlerde Vali Bozkurt, okul yönetimlerinden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Okulların fiziki durumu ve eğitim ortamlarının yanı sıra öğrencilerin güvenliğine yönelik alınan önlemler de değerlendirildi.
Güvenlik tedbirlerini yerinde inceledi
Vali Bozkurt, okul bahçelerinde görev yapan personel ile güvenlik görevlilerinin çalışmalarını yerinde inceleyerek okul giriş ve çıkışları ile çevrede uygulanan güvenlik tedbirleri hakkında bilgi aldı.
Öğrencilerin gün boyunca güvenli ve düzenli bir ortamda bulunmasının önemine dikkat çekilen ziyaretlerde, okul çevrelerinde alınan tedbirlerin eğitim öğretim süreci boyunca yakından takip edilmesi gerektiği değerlendirildi.
Okulların genel temizlik durumunu da inceleyen Bozkurt, öğrencilerin sağlıklı ve düzenli ortamlarda eğitim görmesine yönelik yürütülen çalışmalar hakkında okul yöneticilerinden bilgi aldı.
Ağrı Valiliği tarafından ziyarete ilişkin yapılan açıklamada, “Valimiz Sayın Önder Bozkurt, İl Millî Eğitim Müdürü Abdulhaluk Çakan ile birlikte Atatürk İlkokulu, Selçuk Ortaokulu ve Cumhuriyet Lisesini ziyaret etti. Okullarda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Valimiz; okul bahçe görevlileri ve güvenlik personelinin çalışmalarını, okul çevresinde alınan güvenlik tedbirlerini ve okulların genel temizlik durumunu yerinde değerlendirdi.” ifadelerine yer verildi.
Öğretmen ve öğrencileri de dinledi
İncelemelerinin ardından sınıfları ve okulun farklı bölümlerini ziyaret eden Vali Bozkurt, öğretmenler ve öğrencilerle de bir araya geldi.
Öğrencilerle sohbet eden Bozkurt, eğitim süreçlerine ilişkin görüşlerini dinledi. Öğretmenlerle gerçekleştirilen görüşmelerde de okullardaki eğitim ortamı ve sahada karşılaşılan konular hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.
Valilik açıklamasında, “Ziyaretleri sırasında öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle bir araya gelerek sohbet eden Valimiz, eğitim ortamına ilişkin görüş ve talepleri dinledi.” denildi.
Atatürk İlkokulu, Selçuk Ortaokulu ve Cumhuriyet Lisesini kapsayan ziyaretlerle ilkokuldan liseye kadar farklı eğitim kademelerindeki mevcut durum yerinde değerlendirildi.
İl Millî Eğitim Müdürü Abdulhaluk Çakan’ın da eşlik ettiği ziyaretlerde okul yönetimlerinden ihtiyaç ve çalışmalar hakkında bilgi alınırken, öğrencilerin güvenliği ile okul ortamlarının temiz ve düzenli tutulmasına yönelik uygulamalar üzerinde duruldu.
Ağrı’da eğitim öğretim yılı boyunca okul güvenliği, temizlik ve eğitim ortamlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmaların ilgili kurumların koordinasyonunda sürdürüleceği belirtildi.
Bakmadan Geçme

