• Haberler
  • Ağrı
  • Unutulmaya yüz tutmuş el sanatı Doğubayazıt'ta yeniden hayat buldu

Unutulmaya yüz tutmuş el sanatı Doğubayazıt'ta yeniden hayat buldu

Doğubayazıt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, ilçedeki kadınlara yönelik 'Etamin & Kanaviçe Workshop' etkinliği düzenlendi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Unutulmaya yüz tutmuş el sanatı Doğubayazıt'ta yeniden hayat buldu

Doğubayazıt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, ilçedeki kadınlara yönelik "Etamin & Kanaviçe Workshop" etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, geleneksel el işçiliğinin önemli örneklerinden biri olan kanaviçe ve etamin teknikleri tanıtıldı. Katılımcılar, uzman eğitmen eşliğinde iğne, iplik ve kumaş kullanarak işlemeler yaptı.

Unutulmaya yüz tutmuş el sanatı Doğubayazıt'ta yeniden hayat buldu

Etkinliğe Doğubayazıt Belediye Eş Başkanları Aygül Aşan ve Kenan Alkan da katıldı. Belediye yetkilileriyle birlikte atölyeyi ziyaret eden eş başkanlar, çalışmaları yerinde inceledi. Eş Başkan Aygül Aşan ise etkinliğe aktif katılım göstererek hanımlarla birlikte kanaviçe işledi.

Unutulmaya yüz tutmuş el sanatı Doğubayazıt'ta yeniden hayat buldu

Etkinlik sonrasında Aygül Aşan, Karaköse Haber’e özel açıklamalarda bulundu. Kadınların sosyal yaşamda daha fazla yer almaları gerektiğine dikkat çeken Aşan, bu tür çalışmaların hem kültürel mirasın korunması hem de kadınlar arası dayanışmanın artması açısından önemli olduğunu vurguladı. 

Unutulmaya yüz tutmuş el sanatı Doğubayazıt'ta yeniden hayat buldu

Eş Başkan Aygül Aşan, açıklamasında şunları söyledi:

"Bu etkinlik sadece bir el işi atölyesi değil, aynı zamanda kadınlarımızın bir araya gelip sosyalleşebildiği, üretkenliklerini ortaya koyabildiği bir alan oldu. Ev hanımlarının böyle etkinliklere ihtiyacı olduğunu gözlemliyoruz. Onlara değer veriyoruz ve bu değeri sadece sözde değil, projelerimizle de göstermeye çalışıyoruz. Şehir dışından gelen değerli eğitmenimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Katılımcılardan gelen talepleri dikkate alarak, bu etkinliği ilerleyen dönemde sertifikalı bir eğitim programına dönüştürmeyi planlıyoruz."

Unutulmaya yüz tutmuş el sanatı Doğubayazıt'ta yeniden hayat buldu

Eğitmen Müberra Ulus, etkinlik sonrası yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

"Doğubayazıt’ta böyle bir ilgiyle karşılaşmak benim için çok kıymetliydi. Etamin ve kanaviçe, sadece bir el sanatı değil, aynı zamanda kültürel bir aktarım aracı. Bugün burada hanımefendilerin gösterdiği ilgi, geçmişten gelen bu zanaatın hala ne kadar canlı olduğunu gösterdi. El emeğiyle ortaya çıkan işler sadece birer ürün değil; sabrın, dikkatin ve estetik duygunun birleşimidir. Etkinliği düzenleyen Doğubayazıt Belediyesi’ne, özellikle bu ortamı oluşturan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne teşekkür ediyorum. Kadınların bu alanlarda desteklenmesi çok değerli. Umarım bu tür atölyeler sürdürülebilir hale gelir ve daha fazla kişiye ulaşır."

Unutulmaya yüz tutmuş el sanatı Doğubayazıt'ta yeniden hayat buldu

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün katkılarıyla yürütülen etkinlikte, katılımcı kadınlara gün sonunda işledikleri el işi ürünler hediye olarak verildi. Çalışma, hem yöresel kültüre dikkat çekmesi hem de kadın emeğinin görünür kılınması açısından anlamlı bir faaliyet olarak değerlendirildi.

Unutulmaya yüz tutmuş el sanatı Doğubayazıt'ta yeniden hayat buldu

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
Özel Haber

Bakmadan Geçme