Ünlü Kürt Komutan Selahaddin Eyyubi setleri nerede? Selahaddin Eyyubi nerede çekiliyor?

Ünlü Kürt Komutan Selahaddin Eyyubi setleri nerede? Selahaddin Eyyubi nerede çekiliyor?
Selahaddin Eyyubi setleri nerede? Selahaddin Eyyubi nerede çekiliyor?

Selahaddin Eyyubi dizisi, 1 Kasım 2023 tarihinde ilk bölümü yayımlanan Türk tarih dizisidir. Dizinin çekimleri Kocaeli'nin Gebze ilçesinde gerçekleştiriliyor. Setler, yaklaşık 60 dönümlük bir arazinin üzerine kurulan özel bir platoda inşa edilmiştir.

Dizi, 12. yüzyılda Haçlı istilalarının etkisi altında olan İslam Alemindeki mücadeleyi konu edinmektedir. Selahaddin Eyyubi karakteri, Cihana adalet ve Kudüs'e hürriyet anlayışıyla tanınmıştır. Zengi Devleti himayesindeki Serhad Gazileri'nin lideri olarak Haçlılarla mücadele eden Selahaddin'in hikayesi, dizinin merkezinde yer almaktadır.

Dizide başrolleri Mehmet Ali Nuroğlu, Kaan Çakır, Erdinç Gülener, Tuvana Türkay, Ekin Türkmen, Gökçe Akyıldız, Sezgin Erdemir, Ece Özdikici ve Seda Yıldız gibi birçok yetenekli oyuncu paylaşmaktadır. Oyuncular, karakterlerini canlandırmaktan ve dizinin bu önemli projede yer almasından büyük gurur duymaktadır.

Selahaddin Eyyubi dizisi, tarihi ve kültürel zenginliğiyle izleyicileri etkilemeye devam etmektedir. Dizinin çekimleri Gebze'deki özel platoda titizlikle sürdürülmektedir, böylece seyircilere gerçekçi ve etkileyici bir deneyim sunulmaktadır

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.