Ülke genelinde bu hafta sıcaklıklar artıyor mu? Ağrı'da hava nasıl olacak?
Bu hafta Türkiye genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredecek. Ağrı'da hava ılık başlayacak ancak önümüzdeki hafta don ve karla karışık yağmur bekleniyor.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, bu hafta yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceğini bildirdi. AA muhabirine açıklamalarda bulunan Çelik, hafta boyunca ülke genelinde hava sıcaklıklarının yüksek olacağını, özellikle iç ve doğu bölgelerde yağışsız ve ılık havanın etkili olacağını ifade etti.
Meteoroloji tahminlerine göre, Marmara Bölgesi’nde yarın gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Perşembe ve cuma günleri ise Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ve Batı Karadeniz’de yağış geçişleri yaşanacak. Hafta sonuna gelindiğinde yalnızca Trakya’nın batı kesimlerinde kısa süreli sağanaklar görülecek. Cengiz Çelik, “Genel olarak yurt genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesini bekliyoruz. Bu durum özellikle doğu bölgelerde gündüzleri ılık, geceleri ise serin havanın hissedilmesine neden olacak.” ifadelerini kullandı. Büyükşehirlerde durum şöyle:
Ankara’da yarın yağış beklenmezken, perşembe ve cuma günleri gök gürültülü sağanak geçişleri yaşanacak. En yüksek sıcaklıklar 19 ila 20 derece arasında olacak.
İstanbul’da yarın, perşembe ve cuma günü aralıklarla sağanak geçişleri beklenirken, sıcaklıklar 19-20 derece civarında seyredecek.
İzmir’de önümüzdeki üç gün boyunca yağış beklenmiyor, ancak bulutlu bir hava hakim olacak. En yüksek sıcaklıkların 23 ila 24 derece civarında olması öngörülüyor.
Ağrı’da hava nasıl olacak?
Meteoroloji verilerine göre Ağrı’da 5-12 Kasım tarihleri arasında parçalı bulutlu hava etkili olacak. Günlük en yüksek sıcaklıklar 13 ila 16 derece, en düşük sıcaklıklar ise 7 ila 10 derece arasında değişecek. Ancak 13 Kasım Perşembe günü itibarıyla yağmur ve bulutlu hava, 14 Kasım’dan itibaren ise yer yer karla karışık yağmur ve don olayları bekleniyor.
15-18 Kasım tarihleri arasında kentte gece sıcaklıklarının -6 dereceye kadar düşeceği, gündüz ise sıcaklıkların sıfırın biraz üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
21-22 Kasım tarihlerinde ise kar ve yağmur karışımı yağışların yeniden etkili olması bekleniyor.
Bakmadan Geçme