Türkiye'nin en büyük definesi bakın hangi şehirde…

Türkiye'nin en büyük definesi bakın hangi şehirde…
Define ve işaret uzmanı, araştırmacı-yazar Uğur Kulaç, katıldığı bir televizyon kanalında Türkiye’nin en büyük defilesinin hangi şehirde olduğunu açıkladı…

Meclis Araştırma Komisyonuna sunulan emniyet raporunda tarihi eser kaçakçılarının en çok Akdeniz ve Ege Bölgelerinde izinsiz kazı yaptıkları ortaya çıktı. Buna göre yüzde 7 ile Antalya başta olmak üzere sırasıyla İzmir, Konya, Muğla, Afyonkarahisar, Manisa, Mersin, Çanakkale, Rize ve Aydın kaçak kazılarda başı çekti.

Türkiye’nin en büyük hazinesi nerede bulundu?

Muğla’da Truva Krallığına ait 3 bin 200 yıl toprak altında kalmış 10 bin yıllık hazinenin bulunduğu ve değerinin 500 trilyon dolar olduğu iddia edildi.

En çok hazine nerede var?

Bu yerler; Tümülüs mezarları, kaya mezarları, antik şehir yerleri, kapalı mağaralar, savaş yaşanmış bölgeler, tüccarların çok yaşadığı medeniyetlerin olduğu bölgeler, hükümdarın yaşadığı yerler, lahitler ve ibadet edilen yerler gibi mekânlardır.

Bulunan define devlet ne kadar veriyor?

Bulunan definenin Hazine ve Maliye Bakanlığınca geçer akçe olarak değeri tespit edilir. Define Hazineye ait arazide bulunmuşsa yüzde ellisi define arayıcısına; özel veya tüzel kişilere ait arazide bulunmuşsa yüzde kırkı define arayıcısına, yüzde onu ise mülk sahibine verilir.

En büyük hazine nerede bulundu?

2011 yılının Haziran ayında Hindistan’ın Kerala bölgesinde bulunan Sree Padmanabhaswamy Tapınağı’ndaki yeraltı odalarında altın ve mücevherlerden oluşan muhteşem bir hazine bulundu. 500 milyar rupi değerindeki hazinenin içinde…

Türkiye’de nerede define var?

Doğu Karadeniz’deki (Ordu, Giresun .. Artvin'e kadar) birçok yerleşim birimi ve köy. Rumların giderken götüremedikleri değerli eşyaları gömdüğüne inanır birçok kişi ki bir nebze de olsa doğruluk payı vardır.

En büyük hazine kimin?

2015 yılında Karayip Denizi’nde bulunan kalıntıların 3 asır önce batan İspanyol San Hose savaş gemisine ait olduğu resmiyet kazandı. Uzmanlara göre üç yüz yıldır sular altında bekleyen hazine yüklü geminin değeri 17 milyar dolar civarında.

Dünyanın en büyük hazinesi nerede bulundu?

Sikkelerin yüzde 85 ila 95 oranında altın içerdiği ifade edildi. MS. 600 civarında, henüz bilinmeyen sebeplerle gömüldüğü anlaşılan hazine, İngiltere’deki West Norfolk bölgesinde çıkarıldı.

Define ve işaret uzmanı, araştırmacı-yazar Uğur Kulaç ise katıldığı bir televizyon kanalında "Türkiye'nin En Büyük Definesi Muş'ta 385 ton, İspat Ederim" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.