Türkiye ve Suriye sağlıkta hangi adımları atacak?

Suriye Sağlık Bakanı Musab Nizal el-Ali, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nu ziyaret etti.

Musab Nizal el-Ali ve beraberindeki heyet, Ankara’da Kemal Memişoğlu ile bir araya geldi. Sağlık Bakanlığı makamında gerçekleştirilen görüşmede, Türkiye ile Suriye arasındaki mevcut sağlık iş birlikleri ve geleceğe yönelik planlamalar masaya yatırıldı.

Toplantıda özellikle Şam Kalp Cerrahisi Hastanesi ile Halep Onkoloji Hastanesi’nin işletme süreçleri detaylı şekilde değerlendirildi. Bu sağlık tesislerinin sürdürülebilir yönetimi, hizmet kapasitesi ve teknik altyapısına ilişkin konular üzerinde duruldu.

Görüşmede ayrıca Suriye’de planlanan yeni sağlık yatırımları, sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi ve iki ülke arasında yürütülebilecek ortak projeler ele alındı. Tıbbi cihaz ve ilaç temini, sağlık personeline yönelik eğitim programları ve teknik destek başlıklarında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme