Türk mitolojisi temalı aksiyon oyunu Dünya sahnesinde
Yerli teknoloji firması, Türk mitolojisinden beslenerek geliştirdiği aksiyon-macera oyunu 'Olpamis' ile küresel oyun piyasasında yerini almaya hazırlanıyor.
2015 yılında kurulan ve finans, oyun, dijital yayıncılık, altyapı teknolojileri gibi farklı alanlarda faaliyet gösteren yerli teknoloji firması, Türk mitolojisinden ilham alarak hazırladığı yeni video oyununu kısa süre içinde çevrim içi platformlarda oyun severlerle buluşturmayı hedefliyor.
"Olpamis" adıyla oyuncularla buluşmaya hazırlanan proje, kültürel mirasın evrensel bir anlatımla aktarılmasını amaçlıyor.
Roof Stacks şirketinin kurucusu Burak Soylu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki yıllık yoğun bir çalışmanın ürünü olan bu projede geliştirme süreçlerinin devam ettiğini belirtti. Dijitalleşen dünyanın oyun sektörüne de yön verdiğine dikkat çeken Soylu, eskiden CD'ler aracılığıyla alınan oyunların artık online platformlar üzerinden erişime açıldığını hatırlattı.
Soylu, dünya genelinde büyük bir kitleye sahip olan çevrim içi oyun platformu Steam'in önemine vurgu yaparak, "Biz metroidvania tarzında oyun geliştiriyoruz. Bu kategori, üretimi en zor oyun türlerinden biri. Hedefimizi, profesyonel oyuncuların ve yapımcıların yer aldığı Steam olarak belirledik. Evrensel bir ürün ortaya koymadan milli bir fayda sağlayamayız. Türk kültürünü, değerlerimizi ve kardeşlik hukukunu merkezine alan bir hikayeyi, kurt karakterimiz üzerinden oyun dünyasına aktarıyoruz," dedi.
Kasım ayında Steam üzerinden oyunseverlerle buluşmayı planladıklarını aktaran Soylu, 2026 yılının Haziran ayında da tüm platformlarda "Olpamis"in erişilebilir olacağını belirtti. Ankara'da düzenlenen 7. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı'nda oyunun ilk tanıtımını yaptıklarını anlatan Soylu, Almanya'nın Hamburg kentinde de uluslararası oyun tutkunlarıyla bir araya geleceklerini ifade etti.
Gelecek hedeflerine değinen Soylu, "Olpamis ile 3 milyon kopya satmayı hedefliyoruz. Eğer bu rakama ulaşırsak, 100 milyon dolarlık bir gelir bekliyoruz. Ayrıca Web3 ve Fintech teknolojilerinde iki Turcorn (1 milyar dolar değerlemeye ulaşan teknoloji şirketi) çıkarma hedefimiz var," diye konuştu.
Türkiye'de ilgili kurum ve kuruluşların oyun sektörünü desteklemek için yaptığı çalışmaları memnuniyetle karşıladıklarını belirten Soylu, "Bence oyun dünyasında gerçek başarı, bir oyunu 1 milyar dolara satmak değil, 1 milyar dolara bir oyun şirketi satmakla sağlanır. Biz bir ayda bir oyun çıkarmaktan ziyade, kalıcı ve etkili ürünler geliştirerek oyun ekosisteminde söz sahibi olmayı amaçlıyoruz," ifadelerini kullandı.
Bakmadan Geçme




