• Haberler
  • Bitlis
  • Tatvan Devlet Hastanesi'nde Beyaz Kod tatbikatı, şiddet olaylarına karşı hazırlık yapıldı

Tatvan Devlet Hastanesi'nde Beyaz Kod tatbikatı, şiddet olaylarına karşı hazırlık yapıldı

Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi, olası şiddet olaylarına karşı 'Beyaz Kod' tatbikatı gerçekleştirdi. Senaryo gereği, hasta yakınının tepkisiyle büyüyen durum, güvenlik ve jandarma ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Hastane yetkilileri, tatbikatın önemini vurguladı.

Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi’nde muhtemel şiddet olaylarına karşı hazırlık amacıyla ‘Beyaz Kod’ tatbikatı gerçekleştirildi.

Tatvan Devlet Hastanesi’nde muhtemel şiddet olaylarına karşı hazırlık amacıyla ‘Beyaz Kod’ tatbikatı gerçekleştirildi. Senaryo gereği, Adilcevaz’a bağlı bir köyden gelen hasta yakını, Hematoloji Polikliniğinde sıra bulamaması üzerine öfkelendi ve çevresine yüksek sesle tepki gösterdi. Durumun büyümesi üzerine, hastane personeli tarafından "Beyaz Kod" (1111) çağrısı yapıldı. Kısa süre içerisinde olay yerine hastane güvenlik personeli ve jandarma ekipleri intikal etti. Gerekli müdahalenin ardından şahıs güvenli bir şekilde hastane dışına çıkarıldı. Tatvan Devlet Hastanesi yetkilileri, yapılan tatbikatların hastane çalışanlarının muhtemel şiddet vakalarına karşı hızlı, koordineli ve etkin bir şekilde hareket etmelerini sağlamak açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme