Taşlıçay Kızılay gönüllüleri bağış televizyonunu Sofi Amca'ya ulaştırdı
Taşlıçay Kızılay gönüllüleri, bir bağışçının gönderdiği televizyonu ilçede yaşayan Sofi Amca'ya teslim ederek sosyal dayanışma örneği sergiledi.
Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinde Kızılay gönüllüleri, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Bu kapsamda, ilçe genelinde düzenli olarak gerçekleştirilen sosyal destek faaliyetleri çerçevesinde, bağışçılar tarafından gönderilen yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.
Son olarak Taşlıçay Kızılay gönüllüleri, ilçe sakinlerinden Sofi Amca olarak bilinen kişiye bir bağışçının temin ettiği televizyonu teslim etti. Gönüllüler tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, söz konusu televizyon, yapılan incelemeler sonucunda ihtiyacı bulunduğu belirlenen Sofi Amca’ya Kızılay ekipleri tarafından bizzat götürülerek kuruldu.
Teslim sırasında açıklamalarda bulunan Kızılay Ağrı İl Başkanı Orhan Tatlı, gönüllülerin her gün sahada olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Bizim için önemli olan, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşabilmek. Bağışçılarımızın emanetlerini doğru şekilde yönlendiriyor, ihtiyaç sahiplerine en kısa sürede teslim ediyoruz. Taşlıçay gönüllülerimiz bugün de değerli bağışçımızın gönderdiği televizyonu Sofi Amcamıza ulaştırdı. Bu tür dayanışma örnekleri toplumumuzun iyilik duygusunu güçlendiriyor.”
Tatlı, Kızılay’ın yalnızca büyük afetlerde değil, günlük yaşamda da ihtiyaç sahiplerinin yanında olduğuna dikkat çekerek, “Engel yürekte olmadıkça sevgi her engeli aşar. Biz bu anlayışla çalışıyoruz.” dedi. Televizyonu teslim alan Sofi Amca ise yapılan yardımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek gönüllülere teşekkür etti.
Bakmadan Geçme

