Taşlıçay Kaymakamı kadınlarla tandırda ekmek pişirdi
Taşlıçay Kaymakamı Kübra Baka Kılıç, köy ziyaretinde vatandaşlarla buluştu, tandırda ekmek pişirerek yöresel kültüre ortak oldu.
Taşlıçay Kaymakamı Kübra Baka Kılıç, Yukarı Taşlıçay köyünde vatandaşlarla bir araya gelerek hem taleplerini dinledi hem de yörenin kültürel geleneklerine ortak oldu. Samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyarette, Kaymakam Kılıç kadınlarla sohbet ederek onların görüş ve isteklerini aldı.
Ziyaret sırasında yöreye özgü geleneklerden biri olan tandır ekmeği yapımına katılan Kaymakam Kılıç, kadınlarla birlikte hamur açıp tandırda ekmek pişirdi. Bu anlar köyde renkli görüntülere sahne oldu.
Kaymakam Kılıç, köy ziyaretinin ardından 2025 yılı KÖYDES Programı kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında da incelemelerde bulundu. Aşağı Esen ve Yukarı Esen köylerinde devam eden Sıcak BSK (Bütümlü Sıcak Karışım Asfalt) yol yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Kılıç, yetkililerden bilgi aldı. Yol çalışmaları tamamlandığında köyler arası ulaşımın daha güvenli ve konforlu hale geleceği belirtildi.
Öte yandan Kaymakam Kılıç, ilçede düzenlenen Yaz Kur’an Kursu Bitirme Programı’na da katıldı. Programda öğrenciler, eğitim süresince öğrendiklerini sergileyerek Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi. Etkinlik, öğrenci ve ailelerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.
Kaymakam Kılıç, hem köy ziyaretlerinde hem de programda yaptığı konuşmalarda, vatandaşların taleplerine önem verdiklerini ve ilçenin kalkınması için tüm imkanların seferber edileceğini ifade etti.
Bakmadan Geçme





