Stresle baş etmenin yolları Patnos ADEM'de anlatıldı
Patnos ADEM'de kadın kursiyerlere yönelik stres ve özbakım konulu eğitim düzenlendi.
Patnos ADEM Kursiyerlerine “Stresle Baş Etme Yolları ve Özbakım” Eğitimi Verildi
Ağrı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Patnos Sosyal Hizmet Merkezi tarafından, Patnos Aile Destek Merkezi (1) kursiyerlerine yönelik bir eğitim programı düzenlendi. Eğitim, merkezin uzman personeli Tuba Denizhan Tarhan tarafından verildi.
“Stresle Baş Etme Yolları ve Özbakım Çemberi” başlıklı eğitimde, kursiyerlere günlük yaşamda karşılaşılan stresle başa çıkma yöntemleri, bireysel farkındalık geliştirme, özbakım alışkanlıklarının önemi ve psikolojik dayanıklılık konularında bilgi aktarıldı. Katılımcılar, eğitim süresince interaktif etkinlikler ve grup çalışmalarıyla sürece dahil edildi.
Eğitim programı, kursiyerlerin ruhsal ve duygusal iyi oluşlarını desteklemeyi amaçlarken, aynı zamanda aile içi iletişim ve bireysel gelişim konularında da farkındalık kazandırmayı hedefledi.
Ağrı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, bu tür eğitimlerin, bireylerin psikososyal gelişimini destekleyici faaliyetler olarak düzenli şekilde sürdürüldüğü belirtildi:
“Bakanlığımızın toplum temelli hizmet anlayışı doğrultusunda, bireylerin psikososyal dayanıklılığını güçlendirmeye yönelik eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri ilimiz genelinde sürdürülebilir şekilde yürütülmektedir. Bu kapsamda, Patnos Aile Destek Merkezi bünyesinde düzenlenen ‘Stresle Baş Etme Yolları ve Özbakım Çemberi’ konulu eğitim, kadın kursiyerlerimizin kişisel farkındalıklarını artırmak, stres yönetimi konusunda bilgi edinmelerini sağlamak ve özbakım alışkanlıklarını desteklemek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Katılım gösteren tüm kursiyerlere ve eğitimi düzenleyen personelimize teşekkür ediyor, benzer faaliyetlerin yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalarımıza devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla bildiririz.”
Bakmadan Geçme





