- Haberler
- Ekonomi
- SGK'dan Emekli Maaşlarına Yeni Kesinti Düzenlemesi! Prim Borçları Aylıklardan Tahsil Edilecek
SGK'dan Emekli Maaşlarına Yeni Kesinti Düzenlemesi! Prim Borçları Aylıklardan Tahsil Edilecek
Sosyal Güvenlik Kurumu, emekli, dul ve yetim aylıklarından yapılacak prim borcu kesintilerine ilişkin uygulamanın kapsamını genişletti. Yeni düzenlemeyle birlikte belirli prim borçları, ek bir işlem yapılmasına gerek kalmadan maaşlardan tahsil edilebilecek.
Haberin Özeti
- • SGK, emekli, dul ve yetim aylıklarından yapılacak prim borcu kesintilerine ilişkin yeni uygulamayı duyurdu. GSS, Bağ-Kur ve diğer prim borçlarında uygulanacak kesinti oranı ve tüm detaylar haberimizde.
Kesintilere İtiraz Edilebilecek
Maaşından kesinti yapılan emekliler ile hak sahipleri, işlemin hatalı olduğunu düşünmeleri halinde sosyal güvenlik il müdürlükleri veya sosyal güvenlik merkezlerine başvurarak itirazda bulunabilecek.
Yeni uygulamayla birlikte özellikle geçmiş dönem prim borcu bulunan vatandaşların, SGK tarafından yapılacak bildirimleri ve borç durumlarını düzenli olarak kontrol etmeleri önem taşıyor.
Bakmadan Geçme
Ağrı'nın Soğanlı köyünde sonbahar kartpostallık manzaralar oluşturdu
Ağrı'da öğretmenler bu kez oyun oynayarak öğrendi
Ağrı'da öğrenciler ve veliler aynı sıralarda kitap okudu
Ağrı’da kaygan yolda kontrolden çıkan otomobil refüje çarptı
Diyadin’de 50 öğrenci verginin önemini öğrendi
Doğubayazıt’ın il olma talebi TBMM’ye taşındı