Ağrı Emlak’ta en fazla kazandıran il oldu

Türkiye’de konut ve emlak piyasasında büyük bir durgunluk yaşanırken, Ağrı son 1 yılda en fazla kazandıran illerin başında geldi.

Türkiye’de konut ve emlak piyasasında büyük bir durgunluk yaşanırken, Ağrı son 1 yılda en fazla kazandıran illerin başında geldi.

Ağrı’da son 1 yıl içerisinde konut ve emlak fiyatlarında yaşanan gözle görülür artış istatistik rakamlarına da yansıdı.

Konut ve arsa fiyatlarında ki rekor artışlar sonrası Ağrı, Ardahan, Kars ve Iğdır illerinin yer aldığı 4 şehirde konut fiyat endeksi yüzde 118.7’lik artışla büyük bir artış sağladı. Bu rakamlarla Ağrı son 1 yıl içerisinde emlak ta en fazla kazandıran illerin başında geldi.

İşte son 1 yılda en fazla kazandıran illerin listesi

  1. Ağrı, Ardahan, Kars, Iğdır: Konut fiyat endeksinde %118.7'lik bir artışla dikkat çeken bu iller, yatırımcılara önemli fırsatlar sunuyor.
  2. Çankırı, Kastamonu, Sinop: %115.2'lik bir değer artışıyla, bu iller de kazandıranlar arasında yer alıyor.
  3. Zonguldak, Bartın, Karabük: %111.3'lük bir artışla, bu bölgelerdeki gayrimenkuller yatırımcılar için kârlı bir seçenek olabilir.
  4. Van, Bitlis, Malatya, Tunceli: %109.0'lık bir artışla, bu iller de değer kazanmaya devam ediyor.
  5. Erzurum, Erzincan, Bayburt: %100.9'luk bir artışla, bu iller de yatırımcıların dikkatini çekiyor.

Son 5 Yılda En Çok Kazandıran İller

  1. Antalya, Burdur, Isparta: Son beş yılda %1374.3'lük devasa bir artışla, bu bölgeler, konut yatırımcılarına büyük kazançlar sağladı.
  2. Aydın, Denizli, Muğla: %1262.9'luk bir artışla, bu Ege Bölgesi illeri, yatırımcılar için cazip birer hedef haline gelmiştir.
  3. Zonguldak, Bartın, Karabük: %1185.9'luk bir artışla, Karadeniz Bölgesi'nde yer alan bu iller, karlı yatırımlar sunmaya devam ediyor.
  4. Balıkesir, Çanakkale: %1109.5'lik bir artışla, Marmara ve Ege bölgelerinde yer alan bu iller, konut yatırımcılarının dikkatini çekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri