Sahte Araç Kiralama Sitesiyle 180 Milyonluk Vurgun!

Ağrı'nın da aralarında bulunduğu 28 ilde yürütülen dev operasyon kapsamında, sahte araç kiralama sitesiyle 122 vatandaşı dolandıran çeteye büyük darbe vuruldu.

Ağrı’nın da aralarında bulunduğu 28 ilde yürütülen dev operasyon kapsamında, sahte araç kiralama sitesiyle 122 vatandaşı dolandıran çeteye büyük darbe vuruldu. Siber suçlarla mücadele ekipleri, 180 milyon TL’lik vurgun yapan şebekeye yönelik operasyonlarda 101 kişiyi gözaltına aldı, 52’si tutuklandı.

Vatandaşların şikayetleri üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, dolandırıcıların sahte internet siteleri aracılığıyla araç kiralama hizmeti sundukları ve ödeme alan kişileri mağdur ettikleri belirlendi. Çetenin yöneticileri arasında yer alan İ.Ö., O.G. ve T.G.’nin banka hesaplarında yüksek miktarda para hareketi tespit edildi.

Ağrı’nın da bulunduğu illerde yapılan eş zamanlı baskınlarda çok sayıda dijital materyal ve delile el konuldu. Operasyonlar Aydın merkezli yürütülürken, Ağrı başta olmak üzere İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Adana ve Ankara gibi 28 ilde geniş çaplı çalışmalar yapıldı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 2 otomobil, ruhsatsız tabanca, altın takılar ve toplamda 227 bin 600 TL ele geçirildi. Gözaltına alınan 101 şüpheliden 52’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 45 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 4 kişi ifadelerinin ardından salıverildi.

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme