Sahaya çıkacaklar mı? Fenerbahçe'nin Süper Kupa planı belli oldu

Sahaya çıkacaklar mı? Fenerbahçe'nin Süper Kupa planı belli oldu
Sahaya çıkacaklar mı? Fenerbahçe'nin Süper Kupa planı belli oldu

Fenerbahçe'nin 2023 Turkcell Süper Kupa maçında Galatasaray ile karşılaşacak olması büyük bir heyecan yaratmış durumda. Ancak Fenerbahçe'nin sahaya çıkma planı, bazı sakatlıklar sebebiyle değişmiş görünüyor. 11 kişilik kafilede yer alan 2 oyuncunun sakatlığı nedeniyle, Fenerbahçe'nin maça 9 kişiyle çıkması bekleniyor. Bu iki oyuncunun esame listesine yazılmayacağı belirtiliyor. Maçın başında alınacak aksiyonlar hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor.

Fenerbahçe yönetimi, Trabzonspor maçının ardından yaşanan olayların ardından alınan kararlar doğrultusunda, Süper Kupa maçına U19 takımıyla çıkma kararı aldı. Ancak TFF'nin bu talepleri kabul etmemesi üzerine Fenerbahçe, maça yine U19 takımıyla çıkacak. A takım oyuncularının maçı oynamak istemesine rağmen yönetimin kararlı olduğu ve U19 takımıyla çıkma konusunda ısrarcı olduğu biliniyor.

Fenerbahçe Başkan Vekili Erol Bilecik, maç öncesi yaptığı açıklamada, maçın 90 dakikalık bir maç olmayacağını ve Fenerbahçe'nin 9 oyuncuyla sahaya çıkacağını belirtti. Sakatlık nedeniyle 3 oyuncunun kenara gelmesi durumunda maçın devam etmesi için en az 7 oyuncunun sahada olması gerektiği kuralları göz önüne alındığında, sarı-lacivertli takımda 6 oyuncu kalacağı için hakem, maçı Galatasaray lehine 3-0 tescil edecek.

Bu durumda, farklı senaryolar ortaya çıkabilir. Fenerbahçe U19 takımı oyuncuları hakemi protesto etmek amacıyla kırmızı kartlar görerek maçın devam etmesini imkansız hale getirebilir veya başlama vuruşundan hemen sonra sahayı terk ederek 3-0 hükmen mağlup sayılabilir. Bu sebeple, TFF'nin vereceği ceza kararı da merakla beklenmektedir.

Sahaya çıkacaklar mı? Fenerbahçe'nin Süper Kupa planı belli oldu ve maçın nasıl ilerleyeceği şu an için belirsizliğini koruyor. Futbolseverler, bu olayların gelişimini yakından takip etmektedirler.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.