Sağlık çalışanları Ağrı'da meslektaşlarına sahip çıktı
Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli doktor Harun Bayram'a geçen hafta yapılan saldırı, meslektaşları ve sağlık çalışanları tarafından kınandı.
Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları, geçtiğimiz hafta genel cerrahi uzmanı doktor Harun Bayram’a yönelik gerçekleştirilen saldırıyı protesto etmek için bir araya geldi. Hastanenin başhekimlik binası önünde toplanan sağlık personeli, meslektaşlarına destek verirken sağlıkta şiddete karşı güçlü bir mesaj verdi.
Basın açıklamasını hastane başhekimi uzman doktor Emre Özgen yaptı. Özgen, açıklamasında yaşanan talihsiz olayı derin bir üzüntüyle karşıladıklarını belirterek, sağlık çalışanlarına yönelik her türlü saldırının toplumun ortak sağlığına yapılmış büyük bir haksızlık olduğunu dile getirdi.
Başhekim Özgen konuşmasında şunları kaydetti:
“Hekimlerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımız insan hayatını korumak ve toplum sağlığını en üst düzeyde tutmak için özveriyle görev yapmaktadır. Sağlık hizmeti sunmanın kutsallığına ve insan onuruna hiçbir şekilde yakışmayan bu tür saldırılar yalnızca bireylere değil, tüm sağlık camiasına ve toplumun sağlıklı yaşam hakkına yapılmış büyük bir haksızlıktır. Hiçbir gerekçe sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti maruz gösteremez.”
Yaşanan olayın yalnızca görevini yapan bir hekime değil, tüm sağlık sistemine zarar verdiğini belirten Özgen, şiddetin toplumsal huzuru da zedelediğini vurguladı. Açıklamasının devamında sağlık çalışanlarının güvenli bir ortamda hizmet vermesinin toplum sağlığı açısından vazgeçilmez olduğunun altını çizdi:
“Adli ve idari süreçlerin sonuna kadar destekçisi olacağız. Sağlık çalışanlarımızın güvenli çalışma ortamında hizmet sunması toplum sağlığı açısından vazgeçilmez bir önceliktir.”
Açıklama sırasında hazır bulunan sağlık çalışanları da sessiz protestolarıyla saldırıya tepki gösterdi. Katılımcılar, sağlık çalışanlarının yalnızca görevlerini yerine getirdiklerini, şiddetin hiçbir gerekçeyle haklı gösterilemeyeceğini ifade etti.
Geçtiğimiz hafta meydana gelen olayda, Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan genel cerrahi uzmanı doktor Harun Bayram’a görevi sırasında saldırıda bulunulduğu öne sürülmüştü. Olayın ardından polis ekiplerince saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen bir kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
Sağlık çalışanları tarafından yapılan bu toplu kınama, hem meslektaşları Harun Bayram’a moral oldu hem de sağlıkta şiddete karşı kamuoyuna güçlü bir mesaj verilmesini sağladı. Açıklamanın ardından çalışanlar olaysız şekilde dağıldı.
Bakmadan Geçme




