• Haberler
  • Iğdır
  • Prof. Dr. Altay, 'Diş Hekimliğinde 50 Yıllık Serüven'i Iğdır Üniversitesi'nde Anlattı

Prof. Dr. Altay, 'Diş Hekimliğinde 50 Yıllık Serüven'i Iğdır Üniversitesi'nde Anlattı

Iğdır Üniversitesi'nde Prof. Dr. Osman Tuğrul Altay'ın konuşmacı olduğu 'Diş Hekimliği'nde 50 Yıl' konulu seminer düzenlendi.

Iğdır Üniversitesi’nde, Prof. Dr. Osman Tuğrul Altay’ın konuşmacı olduğu “Diş Hekimliği’nde 50 Yıl” konulu seminer düzenlendi. Mediko Sosyal Binası 8 Eylül Şehitleri Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ekrem Gürel’in yanı sıra akademik ve idari personel ile Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri katıldı.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fikret Türkan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Ekrem Gürel, aslen Iğdırlı olan ve diş hekimliği alanında Türkiye’de ve dünyada önemli çalışmalara imza atan Prof. Dr. Osman Tuğrul Altay’ı üniversitede ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Rektör Gürel, Prof. Dr. Altay’ın kendi isteğiyle Iğdır’a gelerek seminer vermek ve bilgi paylaşmak istediğini, hatta programın tüm finansal desteğini de kendisinin üstlendiğini belirterek, bu yaklaşımın üniversite için büyük bir değer taşıdığını vurguladı. Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerine de hitap eden Gürel, öğrencilerin insan sağlığına doğrudan dokunan ve yüksek sorumluluk gerektiren bir mesleğin geleceğini temsil ettiklerini ifade ederek, üniversite yönetimi olarak her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

Prof. Dr. Altay, 'Diş Hekimliğinde 50 Yıllık Serüven'i Iğdır Üniversitesi'nde Anlattı

Seminerde söz alan Prof. Dr. Osman Tuğrul Altay ise diş hekimliği alanında yarım asrı aşan meslek hayatı boyunca edindiği bilgi ve deneyimleri katılımcılarla paylaştı. Altay, diş hekimliğinde yaşanan bilimsel ve teknolojik gelişmeler, klinik uygulamalardaki değişimler ve mesleğin geleceğine yönelik öngörüler hakkında kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.

Program, soru-cevap bölümünün ardından Prof. Dr. Altay’a belge takdimi yapılması ve günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme