• Haberler
  • Ağrı
  • Patnos'ta yalnız yaşayan yaşlı kadına Kızılay'dan şefkat eli

Patnos'ta yalnız yaşayan yaşlı kadına Kızılay'dan şefkat eli

Ağrı'nın Patnos ilçesinde yalnız yaşayan 90 yaşındaki H.M. adlı kadın, Kızılay'ın şefkat eliyle hayata yeniden tutundu.

Ağrı’nın Patnos ilçesinde insanlık onurunu yansıtan örnek bir dayanışma hikâyesi yaşandı. Türk Kızılay Patnos Şubesi, ilçede yalnız yaşayan ve zor şartlarda hayat mücadelesi veren 90 yaşındaki H.M. adlı kadını evinde ziyaret etti. Bu ziyaret, yalnızca bir hal-hatır sorma ile sınırlı kalmadı; yaşlı kadının hayatında yeni bir sayfa açıldı.

Kızılay ekipleri, ilk olarak H.M.’yi köyünden alarak ilçe merkezine getirdi. Burada detaylı bir sağlık taramasından geçirilen yaşlı kadın, doktor kontrollerinin ardından yeniden evine ulaştırıldı. Ancak asıl dikkat çeken durum, yaşadığı evdeki koşullar oldu.

Kızılay ekiplerinin evde yaptığı gözlemler, yaşlı kadının son derece sağlıksız, bakımsız ve yaşanması zor koşullarda hayatını sürdürdüğünü ortaya koydu. Evin fiziki durumu, temel ihtiyaçları karşılayacak yeterlilikten uzaktı. Bu tablo karşısında duyarsız kalmayan Türk Kızılay Patnos Şubesi, derhal harekete geçerek yaşlı kadının yaşam alanını iyileştirme kararı aldı.

Kızılay Patnos Şubesi Başkanı Mehmet Cabir Açık, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Biz sadece yardım kolileri dağıtan bir kuruluş değiliz. Biz insan onurunu savunan, yaşamları dönüştürmeye çalışan bir anlayışla hareket ediyoruz. Hanım Teyze’nin durumu, bu şehirde göz ardı edilen nice hayat mücadelesinden sadece biri. Şimdi onun yanında olduğumuzu göstermek bizim görevimiz," ifadelerine yer verdi.

Ekipler, sağlık hizmetlerinden barınma koşullarına kadar kapsamlı bir destek planı için çalışmalara başladı. Önümüzdeki günlerde yaşlı kadının yaşam koşullarının iyileştirilmesi adına gerekli sosyal ve fiziksel desteklerin sağlanacağı belirtildi.

Türk Kızılay’ının bu müdahalesi, sadece bireysel bir yardımdan ibaret değil; toplumsal dayanışmanın ve sosyal sorumluluğun somut bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

 

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme