• Haberler
  • Ağrı
  • Patnos'ta ileri cerrahi operasyonlar artık ilçe hastanesinde gerçekleştirilebiliyor

Patnos'ta ileri cerrahi operasyonlar artık ilçe hastanesinde gerçekleştirilebiliyor

Patnos Devlet Hastanesi'nde ilk kez gerçekleştirilen lomber stabilizasyon ameliyatı, çökme kırığı yaşayan 41 yaşındaki Tekin Maskar'ın kısa sürede sağlığına kavuşmasını sağladı.

Ağrı’nın Patnos ilçesinde yaşayan 41 yaşındaki Tekin Maskar, yaklaşık 2,5 metre yükseklikten düşerek yaralandı. Bel bölgesinde şiddetli ağrı ve hareket kısıtlılığı şikayetleriyle Patnos Devlet Hastanesi acil servisine başvuran Maskar’ın yapılan görüntüleme ve tetkiklerinde omurgasında çökme kırığı tespit edildi.

Durumu acil değerlendiren hastane doktorları, hastayı ameliyata alma kararı verdi. Ortopedi uzmanları Op. Dr. Muhammed Serpi ve Op. Dr. Mustafa İçen tarafından gerçekleştirilen operasyonda, omurgadaki kırığın sabitlenmesini sağlayan lomber stabilizasyon tekniği kullanıldı. Hastane tarihinde ilk kez uygulanan bu yöntemle, bel bölgesindeki kırık omurlar özel plak ve vidalarla sabitlendi.

Yaklaşık birkaç saat süren operasyonun ardından Tekin Maskar’ın sağlık durumunun hızla toparlandığı belirtildi. Tedavi sürecinin başarılı bir şekilde ilerlediğini belirten doktorlar, hastanın operasyon sonrası kısa sürede ayağa kalkabildiğini ve yürümeye başladığını ifade etti.

Patnos Devlet Hastanesi yetkilileri, bu operasyonun hastane için önemli bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Daha önce ileri düzey omurga cerrahisi gerektiren hastaların başka illerdeki merkezlere sevk edildiğini hatırlatan yetkililer, bundan sonraki süreçte bu tür ameliyatların Patnos’ta da yapılabileceğini söyledi.

Patnos'ta ileri cerrahi operasyonlar artık ilçe hastanesinde gerçekleştirilebiliyor

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme