Patnos'ta Cumhuriyet Bayramı'nda birlik ve beraberlik rüzgarı esti
Patnos'ta Cumhuriyet Bayramı coşkusu: 29 Ekim kutlamaları büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.
Patnos’ta, Cumhuriyetimizin 102. yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, İlçe stadyumunda gerçekleştirilen programa Patnos Kaymakamı Burak Dertlioğlu, Patnos Belediye Başkanı Abdulhalik Taşkın, Patnos Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emin Çıplak, Dedeli Belediye Başkanı Veysi Durak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Zorlu, AK Parti İlçe Başkanı Çettin Taşdemir ve ilçe protokolü katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği tören, Cumhuriyet'in kazanımlarını ve değerlerini bir kez daha vurgulayan anlamlı bir kutlama oldu.
Patnos Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene, ilçe protokolünün yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı. Etkinlik, öğrencilerin hazırladığı gösteriler ve şiir dinletileriyle renklenirken, Cumhuriyet’in 102. yılına özel hazırlanan etkinlikler izleyenler tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. Öğrencilerin sahneye koyduğu dans ve müzik gösterileri, coşkuyu daha da artırdı.
Patnos Kaymakamı Burak Dertlioğlu, kutlama programının ardından yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Bayramı’nın anlamına ve Türk milletinin elde ettiği bağımsızlık mücadelesinin önemine dikkat çekti.
Patnos Kaymakamlığı yetkilileri adına yapılan açıklamada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi ve Cumhuriyet'in kazanımlarının kutlanması açısından büyük bir anlam taşıdığı vurgulandı. Kaymakamlık yetkilileri, Cumhuriyetimizin 102. yılı dolayısıyla halkımızla birlikte yapılan coşkulu kutlamaların, birliğimizin ve beraberliğimizin güçlenmesine vesile olduğunu belirtti. Açıklamada, "Cumhuriyet Bayramı, sadece geçmişimizi kutlamak değil, aynı zamanda millet olarak ortak değerlerimizi yaşatmak ve Cumhuriyet’in bize sunduğu özgürlükleri ve eşit hakları hatırlatmaktır. Hep birlikte, bu coşkuyu bir arada yaşamanın gururunu taşıyoruz. Cumhuriyetimizin 102. yılı, hepimizin geleceğe daha umutlu bakmasını sağlıyor. Bu anlamlı günde bizlere güç veren, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimize rahmet diliyor, milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz" denildi.
Bakmadan Geçme


