Park halindeki araç kar kütlelerinin hedefi oldu
Bitlis'in Tatvan ilçesinde bir binanın çatısından düşen kar kütleleri, park halindeki otomobile büyük zarar verirken olayda can kaybı yaşanmaması olası bir faciayı önledi.
Bitlis’in Tatvan ilçesinde yoğun kar yağışının ardından tehlikeli bir olay yaşandı. İlçe merkezinde bulunan ve Tatvan Belediyesi’ne ait ek hizmet binasının çatısında biriken kar kütleleri, aniden kayarak binanın arka bölümüne düştü. Bu sırada bina arkasında park halinde bulunan bir otomobil, düşen kar yığınlarının altında kalarak kullanılamaz hale geldi.
Edinilen bilgilere göre, çatıda bir süredir biriken karın ağırlığıyla birlikte koparak aşağıya düşmesi sonucu otomobilde ciddi maddi hasar meydana geldi. Olayı gören çevredeki vatandaşlar durumu hemen yetkililere bildirdi. Şans eseri, kar kütlelerinin düştüğü anda otomobilde kimsenin bulunmaması ve çevrede yaya olmaması, olası bir can kaybının önüne geçti.
İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler, çevrede güvenlik önlemi alarak inceleme yaptı. Yetkililer, kış aylarında yoğun kar yağışının etkili olduğu bölgelerde bina çatıları ve park alanlarının daha dikkatli kullanılması gerektiğine dikkat çekti. Benzer olayların yaşanmaması için riskli görülen çatılarda kar temizleme çalışmalarının artırılacağı belirtildi.
Bakmadan Geçme