Palandöken'de sezon uzadı, hafta sonu yoğunluğu arttı
Palandöken Kayak Merkezi'nde sezonun uzatılmasıyla birlikte hafta sonu yoğunluğu yaşandı, kayakseverler pistleri doldurdu.
Haberin Özeti
- • Palandöken Kayak Merkezi’nde sezon 30 Nisan’a kadar uzatıldı.
- • Hafta sonu yerli ve yabancı turistler yoğunluk oluşturdu.
Erzurum’da kayak sezonunun uzatılmasıyla birlikte Palandöken Kayak Merkezi hafta sonu yoğunluğuna sahne oldu. Türkiye’nin önde gelen kış turizm merkezleri arasında yer alan Palandöken, yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğradı.
Sezonun 15 Nisan’da sona ermesi planlanırken, kar kalınlığının 211 santimetreye ulaşmasıyla birlikte kayak sezonu 30 Nisan’a kadar uzatıldı. Bu gelişmeyle birlikte özellikle hafta sonu tatilini değerlendirmek isteyen kayakseverler merkezi doldurdu.
Havalimanına yaklaşık 20 kilometre, kent merkezine ise 4 kilometre mesafede bulunan kayak merkezi, ulaşım kolaylığı sayesinde ziyaretçilerin tercih ettiği noktalar arasında yer alıyor.
Kayakseverler pistleri doldurdu
Sezonun uzatılmasıyla birlikte Palandöken’de hareketlilik artarken, aileler çocuklarıyla birlikte kızak keyfi yaptı. Yerli ve yabancı turistler ise kayak ve snowboard yaparak günü değerlendirdi.
Kar kalınlığının yüksek seviyede olması, pistlerin kullanımını daha elverişli hale getirirken, ziyaretçilerin sezonun son günlerini değerlendirmek için yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.
Bakmadan Geçme
