Öğrenciler karnelerini aldı, tatil başladı
Doğubayazıt'ta öğrenciler karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi.
Doğubayazıt’ta 2025–2026 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesiyle birlikte öğrenciler karne heyecanı yaşadı. İlçe genelinde okullarda düzenlenen karne dağıtımının ardından öğrenciler yarıyıl tatiline girerken, okul bahçelerinde sevinçli anlar yaşandı. Sabah saatlerinden itibaren okullara gelen öğrenciler, öğretmenlerinden karnelerini alarak iki haftalık tatilin başlangıcını yaptı. Karne günü dolayısıyla bazı okullarda öğretmenler ve öğrenciler arasında kısa sohbetler yapılırken, veliler de çocuklarının bu özel gününde okullarda hazır bulundu. Eğitim döneminin tamamlanmasıyla birlikte Doğubayazıt’ta yarıyıl tatili resmen başlamış oldu.
Öğrenciler, yoğun geçen ders döneminin ardından dinlenme ve kendilerine zaman ayırma fırsatı bulacak. Yarıyıl tatilinin ardından öğrenciler, ikinci dönem için yeniden ders başı yapacak.
Okul yöneticileri ise tatil süresince öğrencilerin hem dinlenmelerini hem de derslerden tamamen kopmamalarını tavsiye etti. Karne sevincini yaşayan öğrencilerden Buğlem Baydar, karne günüyle ilgili duygularını şu sözlerle paylaştı:
“Bugün karnemizi aldık, çok heyecanlıydım. Dönem boyunca derslerimiz yoğundu. Tatilde hem dinlenmek hem de biraz kitap okumak istiyorum. Arkadaşlarımla vakit geçireceğim. Tatilin güzel geçmesini umuyorum.”
Bakmadan Geçme


