• Haberler
  • Iğdır
  • OGM Heyeti Ağrı ve Iğdır'da Sel ve Erozyon Kontrol Alanlarında İncelemelerde Bulundu

OGM Heyeti Ağrı ve Iğdır'da Sel ve Erozyon Kontrol Alanlarında İncelemelerde Bulundu

Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü'nün koordinasyonunda, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) Toprak Muhafaza ve Havza Islahı Dairesi Başkanı Akif Günkut ve beraberindeki heyet, Ağrı ve Iğdır illerinde yürütülen sel ve erozyon kontrol çalışmalarını yerinde inceledi.

Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü’nün koordinasyonunda, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) Toprak Muhafaza ve Havza Islahı Dairesi Başkanı Akif Günkut ve beraberindeki heyet, Ağrı ve Iğdır illerinde yürütülen sel ve erozyon kontrol çalışmalarını yerinde inceledi.

Heyette; Daire Başkanı Akif Günkut’un yanı sıra Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Ergene, Ağaçlandırma Dairesi Başkan Yardımcısı Mustafa Tuncer ve Toprak Muhafaza ve Erozyon Kontrolü Şube Müdürü Mahmut Kılıç da yer aldı.

????İlk Durak: Iğdır/Aralık
Iğdır'ın Aralık ilçesinde, sel ve rüzgar erozyonuyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmaları yerinde değerlendiren heyet, sahadaki mevcut durumu gözlemledi.

????İkinci Durak: Ağrı/Diyadin
Diyadin ilçesinin Atatürk Mahallesi’nde 2026 yılı sel kontrolü programına dahil edilen alanlar incelendi.

????Son Durak: Ağrı/Taşlıçay-Taşteker Köyü
2025 programı kapsamında tamamlanan sel kontrol sahaları kontrol edilerek, yapılan çalışmaların sürdürülebilirliği değerlendirildi.

İnceleme gezisine Erzurum Orman Bölge Müdürü Serkan Karakurt, Bölge Müdür Yardımcısı Muammer Tizi, Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Müdürü, Etüt Proje Başmühendisi ile Ağrı ve Iğdır Orman İşletme Müdürleri de katıldı.

Yapılan bu teknik ziyaret, bölgede yaşanan sel ve erozyon risklerine karşı alınacak yeni önlemlerin belirlenmesi ve mevcut projelerin başarısının analiz edilmesi açısından kritik öneme sahip.

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme