O Üniversite Kaynıyor! Cinsellik Kaynaklı Hastalıklar Doğru mu?

O Üniversite Kaynıyor! Cinsellik Kaynaklı Hastalıklar Doğru mu?
Karabük Üniversitesi'nde Artan Yabancı Öğrenci Sayısı Karabük Üniversitesi'nde son dönemde yabancı öğrenci sayısında artış gözlemlenmiştir.

Özellikle inşaat mühendisliği bölümünde yer alan bir sınıfta, 50 kişilik listede 48 öğrencinin yabancı uyruklu olması, üniversitenin gündemine oturmuştur. Bu durum, üniversitede yaşanan ilişkiler ve sağlık sorunlarıyla ilgili endişelere neden olmuştur.

HPV ve HIV Şüphesi İddiaları Türk öğrenciler arasında, yabancı öğrencilerle yaşanan ilişkiler sonrasında HPV ve HIV gibi cinsel yolla bulaşan hastalıkların şüphesi ortaya atılmıştır. Bu iddialar, üniversite çevresinde büyük bir tartışma ve endişe yaratmıştır. Kamuoyunda geniş yankı uyandıran bu söylentiler, üniversite yönetimini harekete geçirmiştir.

Sağlık Raporu Zorunluluğu Getirildi Üniversite yetkilileri, söylentilerin önüne geçmek ve sağlık güvenliğini sağlamak amacıyla Şubat 2024'te bir karar alarak, üniversiteye kayıt olmak isteyen tüm yabancı uyruklu öğrencilere sağlık kurulu raporu alma zorunluluğu getirmiştir. Bu karar, bulaşıcı hastalıkların yayılmasını engellemeyi ve öğrencilerin sağlık durumlarını belgelemeyi amaçlamaktadır.

Üniversite Yetkililerinden Açıklamalar Karabük Üniversitesi yetkilileri, basında yer alan hastalık iddialarına yönelik olarak açıklamalarda bulunmuşlardır. Üniversite, sosyal medya ve basın yayın organlarında ortaya atılan iddiaların gerçekle ilgisi olmadığını ve bu tür söylentilerin üniversite öğrencileri ve Karabüklü vatandaşları rencide edici bir duruma sürüklediğini belirtmiştir.

Aracı Şirketlerin Devre Dışı Bırakılması Ayrıca, üniversite yetkilileri şehirde yayılan dedikoduları önlemek amacıyla önemli adımlar atmışlardır. Yabancı uyruklu öğrencilerin üniversiteye gelmesinde aracı şirketlerin kullanılmasıyla ilgili yaşanan sorunları çözmek için bu şirketlerin devre dışı bırakıldığı bildirilmiştir. Bu adımın amacı, üniversiteye gelen öğrencilerin sağlık durumlarını daha titiz bir şekilde değerlendirmek ve sağlık güvenliğini sağlamaktır.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.