• Haberler
  • Muş
  • Muş'ta yaralı kartal koruma altına alındı, doğal yaşamına dönecek

Muş'ta yaralı kartal koruma altına alındı, doğal yaşamına dönecek

Muş'un Hasköy ilçesinde, devriye sırasında yaralı bir kartal bulundu. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından koruma altına alınan kuş, tedavisinin ardından doğal yaşamına geri dönecek.

Muş’un Hasköy ilçesi Yukarıüçdam köyünde önleyici kolluk devriyesi sırasında yaralı halde bulunan bir kartal, koruma altına alındı.

Muş Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, 5 Eylül 2025 tarihinde icra edilen devriye görevi sırasında yaralı bir kartala rastladı. Doğada güçsüz düşmüş halde bulunan yırtıcı kuş, ilk müdahalesinin ardından Muş Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.
Muş'ta yaralı kartal koruma altına alındı, doğal yaşamına dönecek

Yetkililer, kartalın gerekli tedavi ve bakım sürecinin ardından doğal yaşam alanına bırakılacağını belirtti.

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme